Split: Započinje Europsko prvenstvo u Finnu za veterane

Foto: Fah

U organizaciji Jedriličarskog kluba Split u utorak započinje Europsko prvenstveno u jedrenju za veterane u klasi finn koje će okupiti 70 jedriličara među kojima je i šest Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Regatna polja će biti postavljena u Kaštelanskom zaljevu i Splitskom kanalu gdje će jedriti jedriličari iz 30 europskih zemalja, a u organizaciji na moru i kopnu sudjelovat će 80 volontera i profesionalaca. Tim povodom večeras je održano svečano otvaranje, a Alen Kustić, predsjednik Organizacijskog odbora regate je medijima izjavio da je zadovoljan s obzirom da je prvi put u Hrvatskoj organizirano europsko prvenstvo za masterse, a Split je već imao prilike i organizirati svjetsko prvenstvo za veterane. Kazao je da je broj prijavljenih sudionika i njihovih nacija primjeren europskom prvenstvu, te da ih očekuje nekoliko dana na moru kako bi potvrdili da su dobri organizatori.

“Nadam se da ćemo uspjeti iako nam je jedan od preduvjeta dobar vjetar, borit ćemo se s vremenom, iako, najave su dobre. Čini mi se da bi najavljeni maestral trebao biti sasvim dovoljan i samo da nas neka nepredviđena bonaca ne iznenadi. Među natjecateljima je i šest Hrvata. Imao sam priliku suditi regate u inozemstvu. Hrvati nisu baš bili pri vrhu zadnjih godina u općem poretku, no jesu u svojim kategorijama. Sad imamo i situaciju gdje su se pojavili neki novi mladi mastersi, pa osobno mnogo očekujem od Karla Kureta i Mladena Makjanića”, rekao je Kustić.

Karlo Kuret je izjavio da ne zna što očekivati, ali da zna kako će svi dati sve od sebe baš kao i u mlađim danima kada su se borili za olimpijske medalje i za prave rezultate. Priznao je da je trenirao za europsko prvenstvo, ali zaista malo. Poznaje neke od sudionika jer se s njima već bio natjecao, no od njegove generacije onih pravih nekadašnjih zvijezda na ovom prvenstvu nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podršku tom sportskom događaju dao je Hrvatski jedriličarski savez, Hrvatski olimpijski odbor, Splitski savez športova, Splitsko-dalmatinska županija i grad Split.

Prvenstvo će se održavati do petka, 14. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.