Splitski jedriličari u plemenitoj akciji darivanja krvi

Foto: Facebook

Jedriličari splitskog Mornara u suradnji s Crvenim križom organizirali su u klupskim prostorijama dobrovoljnu akciju darivanja krvi kojoj su se spremno pridružili i brojni članovi ‘bikerskih’ klubova iz Splita i okolice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sretni smo što su i jedriličari prepoznali važnost takvih akcija. No, vjerojatno ima puno istine u izjavi ‘u zdravom tijelu’ zdravi duh’ pa je i njihova reakcija zdrava. Jer krv se može proizvesti samo u našem organizmu, a nama u Splitu tijekom srpnja i kolovoza treba i po desetak puta više doza krvi nego u vrijeme kada nije turistička sezona”, naglasio je predstavnik splitskog Crvenog križa i koordinator te akcije, a koja je uključivala i dolazak mobilne ekipe u prostorije jedriličarskog kluba, Daniel Lolić.

Iako je bio jedan od začetnika ove plemenite akcije, osvajač srebra na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru Tonči Stipanović zbog zgusnutog rasporeda treninga i iscrpljenosti tijela, krv nije mogao dati. Ali uputio je zahvalu svima koji su se odlučili sudjelovati.

Split će od od 12. do 19. rujna ove godine ugostiti Svjetsko prvenstvo u olimpijskoj klasi Laser Standard, a od 21. do 30. rujna bit će i domaćin Svjetskog prvenstva za veterane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.