Sramota je ako čelnici Hajduka doista neće doći na utakmicu svoje reprezentacije na Poljud: Očekuje se spektakl, dolazak državnog vrha i Viktora Orbana?

Foto: fah

Nakon što se Hajduk, prema pisanju aktualnom vodstvu Hajduka sklone Slobodne Dalmacije, ”povukao” s Poljuda ( valjda na otok Vis ) kako ne bi ispalo da oni sudjeluju u organizaciji utakmice HRVATSKE nogometne reprezentacije protiv Mađarske, slijede završne pripreme za spektakl godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, očekuje se da će povratak Vatrenih na Poljud uživo pratiti kompletni državni vrh, od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, do predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, većine ministara RH… Zasad nije poznato hoće li siva eminencija ove Vlade, Milorad Pupovac, doći na utakmicu kako bi navijao, kao i uvijek zdušno, za reprezentaciju svoje zemlje. Javna je tajna da je Pupovac u sjajnim odnosima s BBB-ima i Torcidom. Očekuje se da bi na utakmicu Hrvatska – Mađarska trebao doći i mađarski državnik, premijer Viktor Orban, no, zasad ova vijest nije sto posto potvrđena.

Zanimljivo, na utakmicu HRVATSKE reprezentacije na Poljudu, kako pišu neki hrvatski mediji, neće doći oni koji su trebali biti na neki način i domaćini svojim Vatrenima, predsjednik Hajduka Marin Brbić i dopredsjednik Lukša Jakobušić. Koji god njihovi razlozi bili, koliko god bili opravdani ili neopravdani to je sramota, njihova sramota, kao što Hajduku ne služi na čast činjenica da ne želi imati ništa s organizacijom utakmice kao da na Poljud dolazi reprezentacija nekadašnje fašističke Italije.

Podsjetimo, u ponedjeljak je, kako smo već pisali, HNS preuzeo stadion te se isti nalazi pod strogim režimom, posve razumljivo, naime, još uvijek nisu uhićeni ”umjetnici” koji su prije nekoliko godina svojom diverzijom pokušali izbaciti hrvatsku reprezentaciju sa europske nogometne scene nacrtavši na travnjaku Poljuda kukasti križ. Prošle se godine a priča o svastici izgubila se u vremenskom košmaru te je pometena pod tepih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Hrvatska u svom Splitu, na Poljudu od 20:45 sati igra super važnu utakmicu protiv Mađarske u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.  Zanimanje za utakmicu u gradu podno Marijana, Dalmaciji općenito, je izuzetno, o čemu svjedoči i činjenica da će Poljud biti ispunjen do posljednjeg mjesta, očekuje se preko 30 000 gledatelja. Atmosfera kakvu su Vatreni već doživjeli na Poljudu igrajući 1995. protiv Italije te deset godina kasnije protiv Brazila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.