(VIDEO) Sramotan napad Leonarda Pijetraja na Mavrovića i Hrgovića, spominjao čak i križ: ‘Nitko više ne pada na Thompsona i kockice’

Foto: fah

Izbornik hrvatske boksačke reprezentacije, Leonard Pijetraj, na tiskovnoj konferenciji ispred svog kluba BK Leonardo žestoko se okomio na najboljeg hrvatskog boksača, Filipa Hrgovića u kontekstu mogućeg odlaska Hrgovića na OI u Tokio.  Naime, najbolji hrvatski boksač želi nastupiti na Olimpijskim igrama, a u svojoj kolekciji ima jednu brončanu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pijetraju smeta Thompson, koji s cijelom pričom nema nikakve veze?

”Vi možete dovest Marka Perkovića Thompsona, kockice mogu bit kao one na Toplani, ali na to nitko ne pada. Prodao je 1500 karata od 17 tisuća, on prodaje fore da je veliki sportaš, ali kod mene toga nema. Kod mene kad uđeš u dvoranu, svi su isti”, rekao je Pijetraj, koji je zaboravio da na koncerte Thompsona  dolazi, preko 100 000 ljudi, a to nije baš malo.  Zna li Pijetraj da je Vatrene s kockicama nakon povratka sa Svjetskog prvenstva dočekalo preko pola milijuna ljudi na ulicama Zagreba?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”To su te velike Hrvatske fore koje se prodaju s Thompsonom i kockicama, a sad kad treba biti Hrvat sad nula bodova”, ”proslavio” se Pijetraj novom izjavom…’

Olimpijske igre i Marko Milun ”najbolji u povijesti”!?

”Pitam vas, što ćemo napraviti ako se na Olimpijske igre kvalificira Hrgović i još netko? Što ćemo onda, tko ide s njim? Imamo pravo 1,5 izbornika na 1 boksača, dakle na dva boksača idu dva izbornika. Ali što se mene tiče neka ide s njim tko hoće”, kazao je je Pijetraj te je dodao: ”Predstavljam vam Marka Miluna, momka koji će biti najboljih boksač u povijesti. Ja bih volio da tu sad sjede i jedan Alen Babić i Hrvoje Sep. Alen Babić će imat još nešto za reći. Oni se muče i rade, ja sam godinu dana pregovarao za njih, a onda je jedan veliki Hrvat rekao da oni ne idu sa mnom…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon čega se obratio novinarima Marko Milun, koji je rekao da svatko tko se želi plasirati na Olimpijske igre mora proći pored njega. ”Ako me pobijedi, ja ću se maknuti”, rekao je Milun.

”U jednoj ruci drži križ, u drugoj vibrator”

”Boksači dolaze i odlaze ali mi, koji radimo u institucijama, mi ostajemo. Postoje pravila. Nisam ja postavio nekakva pravila zato što mi Hrgović duguje novac. Da sam ja to napravio mogli biste mi reći da sam se*ator, ali nije bilo tako. Je li njegov otac ikad pitao kako sam ja dok je Filip kod mene besplatno trenirao? Ali sada pita kad mi duguju novac. Možeš ti zvati Živi Zid i koga god hoćeš, ali kad imaš ugovor da si dužan tebe se baca van. Tako je i ovdje, ima ugovor i točka.  Kad sam ja došao u boks bio je tu neki veliki Hrvat koji je mene predstavljao kao velikog trenera i Hrvata jer je mislio da ću dizat ruku za njega. Onda sam mu rekao da neću pa mi je rekao da sam postao šipac. To vam je jedan od onih koji ima u jednoj ruci drži križ, a u drugoj vibrator. To su takvi kod nas. Ja znam da je Željko Mavrović legenda, ali neka ostane to, a ne da izvaljuje gluposti da se svi sramimo”, rekao je Pijetraj, pa se opet okomio na Mavrovića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Željko Mavrović je došao u jednom trenutku da bi on htio bit izbornik. Svima je bilo neugodno i došli su kod mene da me pitaju što ja mislim o tome. I onda oni odu i kažu njemu da sam ja rekao da on ne može biti izbornik. Onda me zaustavio na jednom događaju i pitao zašto sam to rekao. I pitam ja njega: “Željko, kako ćeš ti biti izbornik? Aj mi reci ime jednog boksača u Hrvatskoj?”. On kaže da ne zna. Pa kako ćeš onda biti izbornik, pitam ga. Kaže on meni: “Pa ti ćeš me naučit?”. Ne ide to tako.”

I opet o Mavroviću…

”Sad ćemo na tog Mavrovića. Ako on toliko zna o boksu, ja znam koliko je zaradio… Zašto nije uložio svojih milijun dolara u boks? Da se razumijemo, bio je on dobar boksač, odličan, prvak Europe. Sjeća li se netko od vas koga je pobijedio kad je postao europski prvak? Naravno da se ne sjećate, nemate se čega ni sjećat. Sjećate se da je izgubio od Lewisa. Sad on za svoj poraz krivi prehranu, kakva je to glupost. Pa razbio je Lewis i 30 idiota koji su jeli meso pa što s njima? Mogao si ti Željko jest pit-bullove za doručak, ne možeš ga dobit kad je prejak.”

Pijetraj kaže kako nije izdao Hrgovića, tvrdi da je to učinio Filipov otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nije istina da sam izdao Hrgovića. Čim sam čuo da su Hrgovića zadržali ušao sam u avion da kažem Sepu što je bilo i kad smo krenuli van, vrata su se već zatvarala. Kad smo krenuli van iz aviona, nisu nas pustili. Mogli smo birati – pritvor ili natrag u avion. Šest godina njegovim roditeljima ta priča nije bila problem, sad odjednom je. Nije bio u zatvoru nijedan dan. Sad mu to koristi kao izgovor, a nisam ga izdao ja nego otac.  Pa da je to bio moj sin biciklom bih otišao u Kazahstan. On kaže da sam ga ja izdao u Kazahstanu. On je čovjek koji je zaradio u tri godine oko tri milijuna kuna, bio je najplaćeniji na svijetu. Dabogda mene i mog sina netko tako izdao. To su te velike Hrvatske fore koje se prodaju s Thompsonom i kockicama, a sad kad treba biti Hrvat sad nula bodova. Dvije godine pregovaram za Sepa i za Babića, gotovi ugovori, sve spremno. On je čekao da mi sve dogovorimo i onda rekao da ne želi da oni idu s njim. Znate što sam ja mislio da je hrvatstvo? Da je to ovo što ja uzimam djecu iz crvenog križa i ostalo, što sam radio s Hrgovićem besplatno znači biti Hrvat. Da to što 11 godina nisam bio na godišnjem zbog njega nisam bio znači bit Hrvat. Da nije bilo Sepa i Babić, Hrgović ne bi bio ovakav boksač. Isto kao i Željko Mavrović koji se sada odjednom brine za boks…”

”Marko Milun u 30 mečeva ima više rezultata nego Željko Mavrović u cijeloj svojoj karijeri”

”Ja ću vam sada pričati o napisima u novinama Filipa Hrgovića i njegova oca. Ova situacija je trebala ostati u HOO-u i u Savezu. I onda je Željko izašao s nekakavom idejom koja nema veze s boksom, čovjek lupa bezveze. Ja godinama radim s boksačima besplatno i jednog dana ako nešto uspiju, onda mi daju postotak. On je uvijek isti, kad je nula i kad je dobro. Dok je nula ja sam im dobar, a kasnije ništa. Njegov otac kaže da sam ja postavio visoki odštetni zahtjev. Pa to ne postoji, imaš ugovor u kojem pišu svi uvjeti. Sve opcije sam mu nudio, ali ništa nije prihvatio.  Kod mene je bitno samo jedno. Moraš ući u ring. Marko Milun u 30 mečeva ima više rezultata nego Željko Mavrović u cijeloj svojoj karijeri. To je taj sportski dio o kojem ja pričam i to nitko ne može zamjerit. Ako Hrgović želi ići na svjetske kvalifikacije bez da odradi jedan meč, onda imamo i drugih imena. Hrvoje Sljepćević to može tražiti, Alen Babić kojeg ste svi podcjenjivali može to traži. Kamo to vodi? Nemojte živjeti na lovorikama i pričati da je netko bitan na svjetskoj rang listi. Zna li netko od vas ovdje bitnog borca kojeg je Mavrović pobijedio? Ne zna nitko. Znate kako je Mavrović došao da boksa s Lenoxom Louisom? Tako da su platili 20 tisuća dolara do boksa s njim, to se tako radi u boksu. Takav je sistem.”

”Ne osvećujem se Hrgoviću”

”Ne osvećujem se Hrgoviću kako kaže Željko Mavrović koji je sada odjednom tu. Ne znam što on uopće tu radi. Ja bih volio da Hrgović ide umjesto Miluna, ali on od 2016. nema nijedan amaterski meč. Dobiva za to preko 200 tisuća kuna godišnje. U ovom ciklusu će on dobiti više od milijun kuna bez da je odradio jedan amaterski meč. Ja sam mu radio ugovor i znam kolike novce dobiva u profesionalnom boksu. Olimpijskim zlatom on će dobiti jako malo. Mavrović priča da Kličko nije htio ići na OI jer mu je to nebitno, a ne zna da je Kličko već osvojio zlato. Toliko o tome što on zna.  Neka Hrgović dođe na prvenstvo Hrvatske, našamara konkurenciju i dobro. Neka kaže da je onaj Leonardo bio smiješan. Prošao je sve institucije, od Bandića do Mateše. Svima je prodavao istu priču. Tražio je od Bandića da se meni ukinu sva davanja ako mu ne oprostim ugovor. On ne zna da je godinama besplatno trenirao kod mene i da taj novac ne ide meni, nego djeci koja treniraju. Ne ukida se meni.”

Milun konkurent Hrgoviću!?

”Meni je zbog Miluna drago da imamo konkurenta Hrgoviću. Pustite priče da će netko osvojit medalju za Hrvatsku. Tih hrvatstava mi je već dosta, pustite te priče.

Nedavno smo imali sastanak da Milun ide u europske kvalifikacije, a Hrgović u svjetske kvalifikacije. Ja s tim nemam problem, ali o tome se nije ranije pričalo. Ne vidim zašto bi za Hrgovića bilo poniženje doći na prvenstvo Hrvatske. Sad ja na SP-u moram slušat od drugih izbornika pitanja o tome. Najbolji boksač trenutno na svijetu u superteškoj kategoriji, Uzbekistanac koji je profesionalac, došao je na Azijske igre. Odradio ih je kao svjetski prvak i ima još osam amaterskih mečeva ove sezone uz dva profesionalna. Zašto on to radi? Hrgović i on su dosad u karijeri pobijedili ljude koji nikad ne bi bili prvaci Hrvatske.”

Kako je sukob počeo?

Pijetraj je ranije poslao poruku Hrgoviću: “Ako dođe na PH, ako bude dolazio na izborne sparinge i išao na međunarodne turnire, onda je to realno. Bez toga na kvalifikacijski turnir neće moći. Bilo bi drsko poslati ga izravno. Osim toga, on na osnovi nastupa u Tokiju ne može dobiti za svoju profesionalnu karijeru ništa što već nema, a vrlo perspektivni dečki poput Miluna i Pratljačića mogu dobiti jako puno. Kao što rekoh, ako ih Hrgović pobijedi na kontrolnim turnirima ili sparinzima, onda neka on ide”, rekao je za Večernji list.

Nakon toga i Željko Mavrović, direktor hrvatske boksačke reprezentacije, iznio je jedinstveni stav čelništva naše boksačke organizacije po pitanju olimpijskog nastupa našeg trenutačno najboljeg boksača.

“Moja malenkost, ali i čelništvo Hrvatskog boksačkog saveza su istog stava, a taj je da je Filip Hrgović apsolutni prioritet kao teškaš, koji će dobiti priliku otići na izborne turnire ili mjesta na kojima se mogu izboriti Olimpijske igre. Bit će za njih prijavljen i bit će mu omogućeno to učiniti”, rekao je Mavrović za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.