Srbi napali navijače Dinama u Skopju, a kod Niša kamenovali autobus u kojem su bile i žene

Foto: Snimka zaslona

Dinamo je u 2. pretkolu Lige prvaka u Skopju svladao Vardar  2:1 i na taj način stekao za mnoge odlučujuću prednost uoči uzvrata na Maksimiru. Uglavnom je to sve što su o spomenutoj utakmici dosad pisali mediji, a onda se pojavila i ona druga strana, puno gora od sportske. Naime, Dinamovi navijači bili su izloženi nevjerojatnim napadima kako u Skopju, tako i pri povratku u domovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski huligani pobjegli prije dolaska policije

Naime, u Skopje su pristigli i pripadnici BBB Fan Cluba, njih dvadesetak, uz navijače Dinama koji su u Makedoniju pristigli iz ostalih dijelova Europe, neki mediji spominju da je ukupno sedamdesetak navijača Dinama iz cijele Hrvatske bodrilo svoj klub,  napadnuti su dok su glavnom gradu Makedonije mirno ispijali svoje piće u pubu u centru Skopja. Napadnuti su od 50-tak navijača Crvene zvezde iz Kumanova, radi se o Delijama, koje pamtimo još iz nekih ranijih vremena, primjerice kada su izazvali nerede na Maksimiru 13. svibnja 1990. godine.

Iako ih je bilo puno više Delije su same sebe precijenile, čim su se navijači zagrebačkog kluba pribrali i uzvratili napad huligani iz Crvene zvezde razbježali su se ulicama Skopja.  Pobjegli su prije dolaska makedonske policije. Dakle, navijači Dinama uspjeli su se obraniti u prvom napadu srbijanskih huligana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Niša ih dočekali “partizani”

Nažalost, to je bio tek početak, naime, pri povratku u Zagreb, negdje kod Niša, ponovno se dogodio divljaci su napali navijače Dinama, ovog su puta kamenovali autobus kojim su se iz Skopja prema Zagrebu vraćali obični navijači zagrebačkog kluba, povjerenici te žene. Divljaci nisu uhvaćeni od strane srpske policije. Pobjegli su navodno u nepoznatom pravcu.

Prema pisanju Večernjeg lista srpska policija, koja je bila iza autobusa,  nije učinila ništa, odnosno, nije reagirala na ovaj napad i nisu ga spriječili. Napad se dogodio oko pola četiri, a napadači, koji su uspjeli razbiti dva stakla na autobusu, pobjegli su “u šumu”, pa su ih navijači Dinama nazvali “partizanima.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači Dinama sjajno dočekani u Makedoniji

Očito je kako su navijači hrvatskog prvaka doživjeli pravu torturu na putu iz Makedonije prema Hrvatskoj. Naime, Makedonci su sjajno dočekali hrvatske navijače, i nije bilo nikakvih problema između Dinamovih navijača i navijača Vardara, na stadionu je bilo ogromno osiguranje, 700 policajaca osiguravalo je 70-tak navijača Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.