Srbić i Ude u finalu EP-a u gimnastici

Foto: fah

Prvog dana EP-a u gimnastici u talijanskom gradu Riminiju, održane su kvalifikacije za finala po spravama, a uspješna su bila dva hrvatska predstavnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tin Srbić i Filip Ude izborili su finala na svojim spravama. Srbić je na preči zaradio ocjenu 14.443, dok je Filip Ude na konju s hvataljkama imao 14.766.

– Još jedno finale, četvrto europsko, stvarno sam ponosan. Stvarno se sad mogu opustiti i  nastupiti kako ja znam, rekao je Srbić, vlasnik olimpijskog srebra s proteklih Igara u Tokiju.

– S 38 na leđima, i dalje se borim s najboljima i duplo mlađima. Napravio sam najbolju vježbu ove godine.  Imamo dva dana, malo, ali opet puno za odmoriti i razmisliti i sretno mi u finalu., kaže Ude koji je uz Srbića jedini vlasnik olimpijske medalje za Hrvatsku u gimnastici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Aurel Benović izborio OI u Parizu, umor je svladao mladog hrvatskog gimnastičara i nije uspio doći do finala ni na parteru ni na preskoku.  Najbliži finalu od ostalih hrvatskih predstavnika bio je Liam Rabić na preskoku.

Srbić je na europskim prvenstvima dosad osvojio jedno zlato i dva srebra, dok Ude ima dva srebra.

Finala po spravama možete pratiti petak i subotu na Drugom programu HTV-a. Filip Ude nastupa u petak s prijenosom od 19 sati, a Tin Srbić u subotu od 16 sati i 25 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.