Srbić osvojio srebro u Dohi, medalju posvetio Možniku

Foto: fah

Tin Srbić osvojio je srebro na Svjetskom kupu u Dohi. U finalu drugog ovosezonskog turnira Svjetskog kupa srebrni hrvatski olimpijac do medalje je došao odlično odradivši svoju novu vježbu koju je prvi put izveo izvan granica Hrvatske i za koju je ocijenjen sa 14.300 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ocjena 14.300 iz početne ocjene 5.9… Jako sam zadovoljan, pojačao sam start za 4 desetinke, novi koncept vježbe, novi element Kolman dolazi kao šesti, sedmi element u vježbi što je inače dosta teško… Uspio sam solidno to izvesti. Bilo je grešaka, mogu to puno bolje, rekao je Srbić.

Bolji od Tina bio je samo Japanac Yuya Kamoto i to za samo 0.033 boda (14.333). Brončani je Egipćanin Ahmed Elmaraghy (14.966).

– Opet me Japanac pobijedio, ovaj put Yuya Kamoto, jako blizu je bilo. Dobra borba je bila i sretan sam da sam to uspio nakon Cottbusa gdje je bila malo lošija izvedba. Ništa, sada idemo u Baku, na novi Svjetski kup, treći u nizu u tri tjedna. Idemo probati opet izvesti ovu novu vježbu 5.9, pripremati se za dalje i to je to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je ovo Tinovo 27. finale Svjetskog kupa u karijeri i 20. osvojena medalja. Ujedno i čak 4. medalja s ovog turnira u Dohi nakon zlata 2018. i 2019. i srebra 2017.

– Ovu medalju posvetio bih našem predsjedniku Saveza Mariju Možniku na kojeg mislimo ovdje, na njega i na njegovu obitelji. Idemo sada i u Baku napadati medalje. Prikupio sam ovdje vrijedne bodove za Svjetsko prvenstvo što je super, mislim da sam ga i osigurao i idemo dalje probati još jače.

Hrvatska iz Dohe leti dalje prema Azerbajdžanu, a tamo će našu reprezentaciju činiti Tin Srbić, Filip Ude, Aurel Benović i Tina Zelčić te Mateo Žugec koji će se ekipi priključiti iz Hrvatske, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.