Srna o startu Lige prvaka: Nije loše da otvaramo u gostima

Pariz, 27.07.2024 - Utakmica rukometnog turnira Olimpijskih igara Pariz 2024 između reprezentacija Hrvatske i Japana. Na slici Zvonimir Srna. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Pred rukometašima Zagreba dvoboj je prvog kola EHF Lige prvaka protiv Kielcea. Hrvatski prvak bit će gost poljskog doprvaka u četvrtak od 20.45.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak se u Zagrebovoj skupini sastaju i Pick Szeged – Magdeburg, dok će dan ranije igrati Aalborg – Nantes, te Kolstad – Barca.

Dvoboj su, nakon trenera Andrije Nikolića i Luke Lovre Klarice jučer, danas najavili Zvonimir Srna i vratar Matej Mandić.

– Nakon niza godina ne otvaramo u Zagrebu, već u gostima. Mislim da to i nije loše, budući da smo prijašnjih nekoliko sezona loše to odrađivali u našoj Areni. Ovako je pritisak ipak na njima, a mi možemo malo opuštenije ući u utakmicu. Što se protivnika tiče, to je ekipa koja pripada svjetskom vrhu i to već godinama. Proteklih nekoliko godina su malo poljuljani i imali su nekih financijskih problema, ali još uvijek se radi o odličnom sastavu s najboljim svjetskim trenerom Talantom Dujshebaevim, naglasio je Zvonimir Srna i nastavio:

– Lani smo odigrali dvije odlične utakmice s njima i pokazali smo da se možemo ravnopravno nositi. Takvu utakmicu očekujem i u četvrtak. Rekao bih da je ključ u tome da u što većoj mjeri prekinemo njihovu vezu Alex Dujeshebaev – Artsem Karalek, koja je okosnica svega i od koje kreću svi njihovi napadački planovi. Karalek je ponajbolji pivot svijeta, igra sjajno u oba pravca, a mi moramo naći načina da ga zaustavimo. O kvaliteti naše obrane na njihovu igru s pivotom ovisit će i ishod susreta u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, veliki će im hendikep biti odlazak Wolffa i mislim da će im trebati neko vrijeme da se naviknu na život bez ponajboljeg golmana svijeta. Ipak je on kao vratar bio jedan od nositelja njihove igre, čovjek na čije su obrane postizali mnogo lakih golova i često pobjeđivali utakmice. Sve u svemu očekujem jednu egal utakmicu i nadam se da ćemo ovoga puta mi slaviti.

Matej Mandić očekuje tešku utakmicu i naglašava koliko je Kielce moćna momčad:

– Sigurno da nas čeka jedna teška utakmica, kakva samo može biti na otvaranju Lige prvaka. Kielce je izuzetno moćna ekipa, posebno kada igraju na domaćem terenu sa sjajnom publikom koja ih nosi. Sigurno da će nam biti teško, ali mi smo se pripremali posljednjih šest tjedana za ovo i nadam se da ćemo dobro izgledati u Poljskoj. Imali smo vremena da se uigramo i ako ćemo se držati svog dogovora nema razloga da ne izgledamo dobro. Dobili smo par novih igrača koji su se jako dobro uklopili u ekipu i ja im od srca želim da ih taj prvi nastup ne “pojede”. Vjerujem da će novi momci dati sve od sebe i da će ostaviti srce na terenu te da će nam pomoći da ostvarimo što bolji rezultat u Poljskoj, kaže Mandić.

– Što se protivnika tiče, oni možda i nisu toliko jaki kao nekih prijašnjih godina, ali i dalje je to top europska ekipa sa sjajnim trenerom, koji uvijek zna taktički iznenaditi protivnika, tako da moramo biti spremni na sve. Njihov najveći hendikep u odnosu na naše utakmice iz prošle sezone jest odlazak Andreasa Wolffa, po meni najboljeg golmana svijeta. To im je sigurno minus, ali opet mislim da su kvalitetno pokriveni na vratarskoj poziciji. U prvom redu to je naš Sandro Meštrić s kojim sam bio na Olimpijskim igrama u Parizu i koji je odličan vratar. Mislim da mi vratari, Grbavac i ja, moramo u četvrtak biti na vrhunskom nivou kako bi pomogli ekipi da napravimo iznenađenje i uzmemo bodove, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.