Srpski izbornik prisjetio se sukoba s Draženom Petrovićem

Foto: Snimka zaslona

Saša Đorđević uoči Eurobasketa je progovorio o sukobu s pokojnim Draženom Petrovićem kad su zajedno 1989. godine igrali u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na jednoj pripremnoj utakmici koju smo izgubili nakon dva produžetka u Zagrebu, Dražen je u jednom od tih produžetaka zbog pet osobnih pogrešaka morao napustiti igru. Nakon utakmice mi se unio u lice i rekao: ‘A ti mali, zapamtit ćeš kad ćeš opet igrati u reprezentaciji! Nikad više!’. Okrenuo se i otišao…”, ispričao je.

“I onda sam ja krenuo za njim, psovao ga, vrijeđao… Svi su me držali da ga ne sredim…”, dodao je, ali nakon tog obračuna ispao je iz reprezentacije.

“‘I od tad, od te godine, ja stvarno nisam bio u reprezentaciji. Da li je to bilo zbog tog obračuna i Draženove prijetnje ili nečeg drugog ne znam, ali meni se to desilo”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali ipak misli da je krivo nešto drugo.

“Kad me tadašnji izbornik Duda Ivković nije pozvao za Eurobasket bio sam jako ljutit i pogođen. No, sad kad sam i sam trener shvaćam da ofenzivno orijentirani razigravač kao što sam ja bio, u paru s najboljim igračem Jugoslavije u to vrijeme, Draženom Petrovićem, nema nikakvog smisla… Smisla je imao samo drugi tip razigravača koji je mogao igrati u isto vrijeme na terenu s Draženom”, zaključio je za Tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.