I dok srpski mediji pišu kako ‘Euroliga nema milosti’ navijači Crvene zvezde kažnjeni samo sa 42 000 eura, i to ne zbog ‘tenka u napadu na Vukovar…’

Foto: fah

I dok košarkaški klub Crvena zvezda sjajno igra u košarkaškoj Euroligi, dvorane su uglavnom prepune, navijači spomenutog kluba ne briljiraju, naprotiv. Srpski mediji tvrde da Euroliga nema milosti zato što Zvezda ”permanentno zbog navijača igra u svojoj dvorani s uvjetnom kaznom.” Nije daleko odluka Eurolige prema kojoj bi Crvena zvezda mogla biti prisiljena jedno vrijeme igrati bez publike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, ako i do toga dođa to uglavnom neće biti iz pravih razloga, iako će oni biti opravdani. Naime, Crvena zvezda će morati platiti 42 000 eura za dva odvojena incidenta, ali koja se zapravo međusobno ne razlikuju previše. Jedan od razloga kazne je činjenica da Zvezda nije dobro organizirala utakmicu protiv Fenerbahčea 12. siječnja ove godine te su kažnjeni s 18 000 eura. Navodno su glavni razlozi kazne prepuna dvorana te zakrčeni prolazi čime je bila ugrožena sigurnost svima na tribinama.

Neki su prigovore Zvezde uvaženi, no, ne svi, naime iz kluba su poručili kako njihova dvorana ”Aleksandar Nikolić” logistički ograničava mogućnost organiziranja utakmice Eurolige po svih zahtjevima spomenutog natjecanja. Zamjera se Zvezdi činjenica da su u dvorani morali biti prisutni i brojni pripadnici službe osiguranja i policije zbog čega svi nisu presretni.  Zbog identičnog, i kao otežavajuća okolnost ponovljenog incidenta, Crvena zvezda je kažnjena je s 24 000 eura za utakmicu koja je odigrana 26. siječnja ove godine protiv jakog grčkog Panathinaikos.

Crvena zveda je samo ove godine na kazne platila sumu od čak 70 500 eura. Nakon što su saznali za kaznu čelnici Zvezde još su jednom zamolili navijače, s obzirom kako se klub i dalje nalazi pod uvjetnom kaznom. da se moraju drugačiji ponašati jer se klub i dalje nalazi pod uvjetnom kaznom. Svaki sljedeći prekršaj mogao bi srpskoj košarci napraviti dosta problema. Drugim riječima, nastave li ovako u Zvezdi strahuju od mogućnosti da se njihove utakmice igraju bez navijača, što nitko ne bi tako lako mogao prihvati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, i pomalo tužno, da nitko iz Eurolige nije reagirao s obzirom na četničke ispade Zvezdnih navijača. Pritom ćemo spomenuti transparente na košarkaškim utakmicama koje nose zvezdaši i kojima se zapravo vrijeđa Hrvatska. Dakle, nitko nije  kažnjen zbog transparenta na kojem navijači Zvezde ponovno, kao nekoć, svojataju Vukovar, govorimo o fotografiji na kojoj je navodno tenk ”iz Vukovara” u trenucima kada je okupatorska JNA ušla u Vukovar i počinila strašne zločine.  Ništa čudno, čak je ne tako davno srpski predsjednik Tomislav Nikolić o Vukovaru govorio kao o srpskom gradu. Očito se nekima najteže pomiriti s porazom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.