Srpski tajkun Mandarić prodaje Olimpiju

Foto: fah

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane u novu sezonu mogao bi krenuti s novim vlasnikom. Naime, srpski tajkun Milan Mandarić (80) namjerava prodati klub Talijanu Gabrieleu Nardinu za šest milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nardin je već uključen u slovenski nogomet kao vlasnik niželigaša Jadrana iz Dekana kraj Kopra.

Kako prenosi dnevnik Ekipa SN, Nardin ima rok do 10. srpnja do kada mora platiti prvu ratu od tri milijuna eura, a do konca kolovoza i ostatak novca.

Mandarić je kupio ljubljanski klub u lipnju 2015. godine za četiri milijuna eura od crnogorski biznismena Izeta Rastodera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadašnja Olimpija je inače osnovana 2005. godine i nema nikakve veze sa originalnom, koja je ugašena 2004. kada je bankrotirala.

Natjecanje je započela u najnižem rangu natjecanja, a do prve lige je dogurala 2009. godine. Olimpija je do sada dva puta bila slovenski prvak (2016, 2018), posljednji put pod vodstvom hrvatskog stručnjaka Igora Bišćana. Prošle sezone je bila druga.

Milan Mandarić je do sada bio vlasnik belgijskog Charleroia, francuske Nice, te engleskih klubova Portsmouth i Leiceter City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.