Srpski Telegraf: Kako mi ne znamo napraviti navijačku pjesmu kao Hrvati? Pjevaju je Šveđani, Španjolci, Islanđani… ali i Srbi

Foto: snimka zaslona

“Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj” – domoljubna pjesma Daleke obale koja je prerasla u neslužbenu navijačku himnu, bila je veliki hit na Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski Telegraf piše kako su je pjevali i srpski rukometaši i zavide nam na njoj.

“Himne koje napišu naši prvi susjedi Hrvati pjevaju Šveđani, Španjolci, Islanđani… i Srbi. Vidljivo je to bilo na tek završenom Europskom prvenstvu u rukometu koje se održavalo upravo u Hrvatskoj. Na svim televizijama (i onim na kojima nije bilo prijenosa utakmica) nova sportska himna vrtjela se non-stop. O utakmicama u Arenama da ne govorimo”, piše u članku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije bilo bitno igraju li Šveđani protiv Španjolaca ili Hrvati protiv bilo koga. Himna “Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj” puštana je stalno. I znate što? Navijačima se to svidjelo, čak i onima koji nisu razumjeli ni riječ. A svidjelo se i igračima koji razumiju sve, pa su je stidljivo pjevušili crnogorski i srpski rukometaši. Onako, u prolazu. Da se ne vidi i netko slučajno ne snimi”, piše srpski novinar.

“Kako to onda da mi još nismo napravili takvu pjesmu? A nitko ne može reći da ne volimo Srbiju. Kako to da mi nismo smislili ovakve stihove koji diraju ravno u dušu?”, navodi novinar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.