Stanišić: Tu smo da pomažemo; Ivanušec: Treba opravdati očekivanja

stanišić
Split, 22.03.2023 - Konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije. Na slici Luka Ivanušec i Josip Stanišiæ. foto HINA/ Ivana IVANOVIÆ/ ik

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se za ogled s Walesom u subotu u Splitu, a što je otvaranje kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjoj konferenciji za medije u Dugopolju bili su Luka Ivanušec i Josip Stanišić koji s Josipom Juranovićem konkurira za poziciju desnog beka.

– Naravno da smo konkurenti, ali smo dobri kolege, slažem se sa svima, poglavito s “Jurom”. Nije da se ljutimo jedan na drugog, ako ovaj igra ili ne igra, obojica imamo kvalitete. Tu smo da pomažemo reprezentaciji, istaknuo je.

Osvrnuo se i na susret s Walesom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da smo favoriti, ali ne smijemo utakmicu igrati lagano, moramo dati sve od sebe, ističe.

Potom se još jednom osvrnuo na svoju situaciju u Bayernu.

– Nije lako uvijek se iznova dokazivati, ali cijeli život sam nekako autsajder pa sam se već naviknuo na takvu situaciju. Mlad sam igrač u velikom klubu i naravno da je oko mene žestoka konkurencija. Uglavnom sam rezervna opcija i naravno da želim više od toga. Lijepo je čuti pohvale trenera. Moje je da radim i napredujem.

Potom se medijima obratio i Luka Ivanušec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Naravno da je fantastično opet biti ovdje, za to treniraš svaki dan. To mi je bio cilj nakon nepozivanja na Svjetsko, da se što prije vratim, istaknuo je pak Luka Ivanušec.

Ističe da može igrati na bilo kojoj poziciji.

– Izbornik je taj koji će odlučiti tko će igrati, dodaje Ivanušec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osvrnuo se i na Wales te ogled s Turskom.

– Jako bitno je za samopouzdanje kako ćemo otvoriti. Znamo da smo treći na svijetu, prije toga drugi, velika su očekivanja od nas. Imamo ekipu satkanu od vrhunskih igrača. Puno se očekuje, moramo to opravdati, ističe.

Luka Ivanušec kaže da se izvukao iz teške situacije, dodajući da mu je drago da se u tako kratkom roku vratio među Vatrene. Kaže da je popriličnu ulogu u njegovu povratku imao trener Dinama, Ante Čačić.

– Apsolutno mogu pokriti tu poziciju lijevog krila, ali o tome se jedino pita našeg izbornika. Stavit ću se na raspolaganje što god bude trebalo i gdje god treba igrati. Kada je u pitanju Dinamo moram reći kako puno razgovaram s trenerom Antom Čačićem i daje mi puno kvalitetnih savjeta. Njemu svakako idu zasluge za moje podizanje i buđenje. Stavio me na novu poziciju i sve je krenulo na bolje, ističe i dodaje.

– Jako puno to znači kada treniraš s Modrićem, Brozovićem, Kovačićem, kada vidiš stvari koje rade. I ovakvo samo ponašanje i profesionalnost kakvu oni imaju, to isto rasteš kao igrač i kao osoba. Gledaš što rade najbolje igrači, tako da, jako puno to znači nama mladima da vidimo što i kako rade veliki igrači, zaključuje, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.