Štimac otkrio kako je došao do Indije: ‘Šuker mi je pomogao, tamo nisam samo izbornik nego i ambasador hrvatskog nogometa’

Foto: fah

Igor Štimac odlučio se za novu avanturu i novi posao, postao je novi izbornik Indije te je dao intervju za tamošnje medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Razgovarao sam s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom i kada smo vidjeli da je upraženjeno mjesto izbornika Indije, upitali smo se i rekli – Indija je sjajna zemlja u mnogim segmentima, zašto ne bi bila i u nogometu. Zato sam se odlučio natjecati za mjesto izbornika, a kada sam dobio ovu poziciju, shvatio sam da nisam samo izbornik Indije nego i ambasador hrvatskog nogometa u Indiji”, pojasnio je kako je došao do mjesta izbornika.

“Puno nas toga dijeli, od kulture, geografije, religije, ali Indiju i Hrvatsku spaja ljubav prema nogometu. Uz sav respekt prema kriketu, najpopularnijem sportu u Indiji, svima je jasno da se on ne širi po svijetu. I ne pomiče granice. Ali nogomet je taj koji se vrti po cijelom globusu. Indija mora pronaći svoj put do Svjetskog prvenstva, ali moramo biti realni i prvo se stabilizirati kao snažna reprezentacija unutar azijskog kontinenta”, dodao je.

Na koji način će birati igrače?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Respektiram rad svog prethodnika Stephena Constantina, zato sam pozvao sve igrače koje je i Englez koristio na klupi Indije. Međutim, od 37 igrača koje imam na početku priprema samo trojica igraju lijevom nogom. Od devetorice koja mi nedostaju petorica su ljevaci. Svjestan sam da će biti problema u startu i nemojte se čuditi ako u prvih pet utakmica probam 50 igrača. Moram vidjeti sve čime Indija raspolaže, a što se tiče sastava, nitko nema zajamčeno mjesto u momčadi, čak ni najbolji indijski strijelac Sunil Chhetri”, zaključio je, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.