Stipanović prvi ‘laseraš’ svijeta

Svjetski jedriličarski savez objavio je nove ljestvice olimpijskih disciplina na kojima se Tonči Stipanović u Laseru ponovno vratio na vrh svjetskog poretka i to će mjesto zadržati sve do Svjetskog prvenstva u rujnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski predstavnici u pet disciplina su disciplina među najboljih deset na svijetu, a u još dvije u najboljih 20, što znači da su u svim disciplinama u kojima nastupaju među najboljih 20. Sjajni su to rezultati koji dovoljno govore o snazi hrvatske olimpijske jedriličarske reprezentacije.

Uz prvoga Stipanovića u Laseru se ove godine kao njegov potencijalni nasljednik profilirao Filip Jurišić, koji je stigao do najboljeg plasmana u karijeri, do 16. mjesta. Plasman ostalih hrvatskih kormilara: 26. Daniel Mihelić, 107. Toma Višić, 203. Bogoslav Bugarin, 246. Mario Zekan.

Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470 ovoga mjeseca su na trećem mjestu. Enia Ninčević i Romana Župan su 19. među ženskim dvojcima. Ivan Kljaković Gašpić u Finnu nalazi se na četvrtom mjestu na koje je pao s prvog, no sve je u samom vrhu vrlo tijesno s minimalnim bodovnim razlikama iz mjeseca u mjesec. Kljaković Gašpić predvodi niz hrvatskih kormilara u ovoj disciplini: 29. Milan Vujasinović, 53. Josip Olujić, 63. Tudor Bilić, 66. Dan Lovrović, 77. Nenad Bugarin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ženskom Laser Radialu Tina Mihelić napredovala je pet mjesta i vratila se u top deset, na osmu poziciju. Sve bolji plasmani i naših juniorki: 99. Ana Zelić, 118. Sandra Lulić, 125. Anđela de Micheli Vitturi, 247. Nađa Tomašević. Pavle Kostov i Petar Cupać u 49er-u su zadržali istu poziciju kao i prošloga mjeseca, deseti su.

Luka Mratović stigao je do visokog 12. mjesta u dasci, što je daleko najbolji njegov i ikad hrvatski plasman na svjetskim ljestvicama ove discipline. Napredovao je i Mihovil Fantela do 55. mjesta.

Svjetske ljestvice olimpijskih disciplina potvrda su još jednom dobrog rada i još jedan dodatak samopouzdanju nešto više od mjesec dana do početka Svjetskog prvenstva za sve olimpijske klase, koje će se održati od 12. do 21. rujna u Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.