Stipe Mandalinić potpisao za Füchse Berlin

Foto: fah

Hrvatski rukometaš Stipe Mandalinić potpisao je ugovor s rukometnim klubom Füchse Berlin na tri i pol godine i to će mu biti prvi inozemni angažman, objavio je u utorak njegov dosadašnji klub PPD Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Füchse Berlin i PPD Zagreb uspjeli su u kratkom roku dogovoriti visinu odštete, a Mandalinić će se priključiti berlinskim ‘Lisicama’ već sljedećeg tjedna.

Mandalinić je za PPD igrao punih šest sezona, a prije toga je u karijeri nastupao za RK Karlovac i RK Split.

Stalni je član hrvatske rukometne reprezentacije, a do sada se u karijeri okitio kadetskim europskim zlatom u Crnoj Gori 2010., juniorskim svjetskim srebrom u Turskoj (najbolji lijevi vanjski i MVP turnira) 2012. godine te seniorskom broncom iz Španjolske 2013. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na Stipu gledamo kao na naše dijete. Došao nam je prije šest godina kao golobradi mladić, a sada odlazi kao izgrađena ličnost i kompletan rukometaš. Želimo mu se zahvaliti na tome što je svakoga dana bez iznimke pokazivao svoje sportske i ljudske kvalitete i što je u proteklih šest godina osvjetlao obraz sebi, svojoj obitelji, ali i rukometnom klubu PPD Zagreb. Stipi želimo svu sreću u daljnjem razvoju karijere, neka ga zaobiđu ozljede i neka osvoji još puno velikih sportskih trofeja”, izjavio je glavni menadžer kluba Božidar Jović, kazavši kako momčad PPD neće patiti zbog odlaska Mandalinića.

“Na toj poziciji imamo iskusnog Damira Bičanića i nadolazeću zvijezdu Mateja Hrstića koji će sada dobivati puno više minuta i zadataka u napadačkom segmentu. Podsjećam da mi čekamo i Domagoja Pavlovića da se vrati treninzima nakon jedne neugodne ozljede stoga smo i više nego dobro pokriveni na poziciji lijevog vanjskog”, zaključio je Jović.

Direktor rukometnog kluba PPD Zagreb Vedran Šupuković osvrnuo se na financijski dio ovog transfera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naša je realnost da u ovome trenutku nismo mogli zadržati Mandalinića. Pojavila se ponuda na koju mi, u sadašnjoj financijskog situaciji, nismo mogli ne reagirati, a tu je i stavka da će sam igrač dobiti višestruko veća primanja od onih koja je imao u Zagrebu” , dodao je Šupuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.