Stižu dva odličja na natjecanju Svjetske Premier karate lige: Maša Vidić zlatna, Ani Lenard bronca u Istanbulu

Foto: fah

Na natjecanju Svjetske Premier karate lige u Istanbulu hrvatski predstavnici osvojili su dva odlilčja; Maša Vidić je trijumfirala u kategoriji iznad 68 kilograma, a Ana Lenard je osvojila brončano odličje u kategoriji do 61 kg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maša Martinović, koja je uplovila u bračnu luku i odnedavno nosi prezime Vidić, ponovno je briljirala u teškoj kategoriji. Osvojila je titulu pobjednice bez izgubljenog boda. Nakon što je u 1. kolu bila slobodna, uslijedile su pobjede protiv Slovakinje Dominike Tatarove (7-0), Ene Gljive iz BiH (9-0) i Azerbajdžanke Faride Alijeve (6-0). U finalnom dvoboju s Turkinjom Meltem Hocaoglu nije bilo bodova, ali je Maša zlatno odličje osvojila sudačkim preglasavanjem 3-2.

Ana Lenard osvajačica je bronce u kategoriji do 61 kg. U 1. kolu takođjer je bila slobodna, a u idućem nastupu slavila je protiv Turkinje Nese Kiymet Diker s 3-0. Četvrtfinalnu borbu s predstavnicom Ekvadora Jacquelin Factos izgubila je sudačkim preglasavanjem 5-0, nakon što je borba završila bez bodova (0-0). Nakon što se ekvadorska karatistica probila do finala, Lenard je bila uspješna u repasažu. Ostvarila je dvije pobjede, nad Makedonkom Sarom Krstevskom 4-2 te u završnoj borbi za brončanu medalju protiv Azerbajdžanke Faride Abijeve (2-0).

Sljedeće natjecanje Svjetske Premier lige održava se za dva tjedna u brazilskom gradu Fortalezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.