Što će biti s Ivanom Perišićem? Ostanak u Bayernu, povratak u Inter ili neka treća opcija?

Foto: fah

Hrvatski reprezentativac, Ivan Perišić, trenutačno je na posudbi u Bayernu, dok ga ugovor s Interom veže do ljeta 2022. godine. Bayern, za koji Ivan igra ove sezone, i igrat će ako se sezona nastavi, još uvijek nije donio odluku želi li iskoristiti otkupnu klauzulu i platiti 20 milijuna za Hrvata.  Dakle, sudbina hrvatskog reprezentativca i dalje je neizvjesna, iako je donedavno sve drugačije izgledalo. Sve izglednija financijska kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa utjecala je i na Ivanov status.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali do sada su dvije opcije bile u igri, prva je da Bayern otkupi Perišića od Intera, dok je druga opcija da nakon igranja u njemačkom Bayernu Ivan u suradnji s talijanskim Interom pronađe novi klub u kojem bi nastavio karijeru iduće sezone. Iduća sezona, podsjetimo, izuzetno je bitna s obzirom da nas iduće godine čeka Europsko prvenstvo. Plasman na Euro Hrvatska je već osigurala i s velikim ambicijama hrvatski igrači čekaju novo veliko natjecanja. Ne treba ni podsjećati koliko je Perišić bitan kotačić u Dalićevom pobjedničkom stroju.

Glede nastavka karijere Ivana Perišića pojavila se mogućnost u koju je malo tko ranije vjerovao, iako je zapravo logična. Naime, prema pisanju Gazzette dello Sport Ivan bi se mogao vratiti u Inter, u kojem briljira Marcelo Brozović, jedan od najboljih veznjaka Serie A.  Navodno Antonio Conte i Inter ozbiljno razmišljaju o povratku Ivana Perišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prošlog ljeta novi trener Intera, Antonio Conte, pokušao je od Ivana napraviti beka – krilo u formaciji 3-5-2. Conte nije bio pretjerano zadovoljan načinom na koji se Perišić snašao u novoj ulozi te je uslijedio rastanak. Hrvat se uputio prema Muenchenu, a Inter je trenutno na 3. mjestu talijanske lige, iza Juventusa i Lazia.

Povratku Ivana Perišića u Inter mogla bi pridonijeti i financijska situacija uzrokovana pandemijom koronavirusa. Nogomet je privremeno u prekidu, ograničena su putovanja, osim ako ste političar i novcem poreznih obveznika vodite predizbornu kampanju, tada možete kamo god hoćete, od virusa ste zaštićeni, novcem dobro opskrbljeni.

U ljetnim prijelaznom roku zbog pandemije koronavirusa potrošnja će biti znatno smanjena, mnogi se klubovi bore s problemima, što je posve normalno, nogomet se ne igra, a ako se nogomet ne igra nema ni gledatelja, nema novaca od televizijskih prava, nema sponzora. Predsjednik Intera, Steven Zhang, želi uštedjeti te u dogovoru s trenerom pojačati momčad igračima koji su pod ugovorom s klubom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Inter bi se uz hrvatskog nogometaša mogao vratiti i Radja Nainggolan koji trenutno brani boje Cagliarija, a kojeg je trener Antonio Conte prošlog ljeta otpisao. Ipak, neće se vratiti, barem ako je vjerovati Gazzetti, argentinski nogometaš Mauro Icardi. Ostaje je tek vidjeti hoće li Icardija PSG otkupiti ili ne, u igri je navodno i Juventus.

Vratimo se Perišiću, on je ove sezone do privremenog prekida odigrao 22 utakmice te zabio pet golova, uz osam asistencija, što i nije loša statistika. U dresu Intera Ivan je od 2015. do 2019. godine odigrao 163 utakmice i zabio 40 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.