Što će Dariju Šariću nagrade, za Hrvate on je ionako najbolji: ‘Više bih volio medalju s Hrvatskom, nego biti prvak NBA lige’

Foto: Twitter

Nažalost, hrvatski košarkaški reprezentativac Dario Šarić ipak nije uspio dobiti nagradu za rookieja sezone. Glasovanje je pokazalo da 22-godišnji Hrvat ipak nije bio ni blizu pobjedniku Malcolmu Brogdonu iz Milwaukeeja. Možemo mi glumiti iznenađenje, no, to iznenađenje nije, iako je Dario odigrao fenomenalnu sezonu. Naime, njegova Philadelphija nije uspjela izboriti doigravanje NBA lige i to je sigurno imalo utjecaja, reći će mnogi, što ne znači kako Dario nije zaslužio nagradu, jedan igrač ne može samo pobjeđivati s klubom, kako god se taj igrač zvao. Nije to mogao svojedobno čak ni najveći – Michael Jordan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario Šarić razočaran je, iako se ne može reći da je iznenađen. Hrvatskom novinaru Denisu Svirčiću, koji živi u SAD-u, Šarić je između ostaloga rekao da bi mu nagrada puno značila, kao i to da je nagradu zaslužio.

“Igrao sam dobro tijekom cijele godine, imao sam više dobrih utakmica nakon što sam se izborio za startnu poziciju. Najviše sam ponudio od svih nominiranih i mislim da sam zaslužio osvojiti to. Embiid je odigrao sjajnih 30 utakmica, ali na kraju kad se sve stavi na papir nagradu sam trebao dobiti ja. Mislim da će mi ovo biti samo dodatni motiv da im pokažem kako su pogriješili…”, rekao je Dario Šarić, koji je dobio podršku i brojnih NBA velikana, koji smatraju da je mladi Hrvat zaslužio nagradu.

“To mi puno znači. Da takve riječi čujem od legendi kakve su Shaq O`Neal, Charles Barkley, Tracy McGrady… Mediji su odlučili tako kako su odlučili, ali meni puno znači što su veliki igrači rekli svoje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od bilo kojih nagrada za Hrvate je ipak najvažnije da Šarić nikada nije odbio nacionalni dres, za razliku od nekih koji su imali drugačije i druge prioritete. S Hrvatskom Dario ima velike ambicije koje sežu čak i do medalje.

“Igrat ću za reprezentaciju sve dok me budu pozivali. Neću upirati prstom u nekoga, ali moje mišljenje se zna. Više bi volio medalju s Hrvatskom, nego NBA prsten”, smatra Šarić, koji je sasvim sigurno jasan zalog sjajne budućnosti hrvatske košarke.

Dario je najavio i Europsko prvenstvo u košarci koje počinje za otprilike dva mjeseca, Hrvatska ima momčad za medalju. Nakon dugo vremena navijači imaju pravo s optimizmom očekivati EuroBasket.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Teško je reći što nam nedostaje za bolje rezultate. Prošlo ljeto sam osjetio napokon zajedništvo između nas. Izbornik Aco Petrović je napravio dobar odabir izborom igrača prošle godine i nadam se da će se isto ponoviti i ovo ljeto…”

Što je još rekao Dario možete pogledati nastavku, kao i uvijek sjajni košarkaš i još bolji čovjek bio je iskren. Objasnio je i razliku između američke, dakle NBA, i europske košarke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.