Što donosi budućnosti? Bez obzira što će biti sutra nitko američkom Hrvatu, Stipi Miočiću, ove trenutke ne može oduzeti

miočića
Foto: Facebook

Ako je netko do sada i sumnjao, a bilo je, nažalost, takvih i nije ih bilo malo, sada više skeptika nema. Utihnuli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, američki borac hrvatskih korijena, Stipe Miočić, najveći je borac u povijesti UFC-a, naklonio mu se, doduše nerado, i Dana White. Miočić je, podsjetimo za one malobrojne u Hrvatskoj koji to još uvijek ne znaju, sjajnim nokautom u četvrtoj rundi, i to nakon što je prve tri runde, pogotovo prvu, bio u podređenom položaju, srušio na trenutke nedodirljivog Daniela Cormiera, koji je vrlo korektno nakon meča priznao Miočiću da je bio bolji i da tu ”gorku pilulu mora progutati.” Nije poznato je li ovo i kraj karijere za Cormiera, no, u svakom slučaju to je sada problem za 40-godišnjeg borca koji je uoči meča bio proglašen favoritom od gotovo svih medija.

Sav trud, znoj, suze, dakako i krv, sve što je tijekom priprema, a radeći i 24-satne smjene u vatrogasnoj postaji u Clevelandu, prošao Miočić rano jutros po hrvatskom vremenu je naplatio. Sve mu se to vratilo na najbolji mogući način, u najbolje vrijeme i na najboljem mjestu.  Sjajnom taktikom Miočić je nadmudrio protivnika kojem je propustio inicijativu, kojeg je strpljivo čekao i na kraju dočekao – Cormier je naletio i Miočić priliku nije propustio. Rame uz rame s velikanima najveći, zajedno s Fjodorom Jemjeljanenkom, iznad Mirka Filipovića, Igora Vovčančina ili Caina Velasqueza. Američki Hrvat.

I nije ovo kraj, neće se Miočić tu zaustaviti, ide dalje, Francis Ngannou je izgledni idući protivnik, već je prozvao Stipu, a jako, jako je napredovao. No, bez obzira što će biti u skoroj budućnosti Miočiću nitko ovaj trenutak ne može oduzeti.  Pohvale na njegov račun stižu sa svih strana, stigla je i od Jona Jonesa, koliko je njegova pohvala značajna mogu potvrditi oni koji nešto pozornije i duže prate MMA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Stipe je bez sumnje najbolji teškaš svih vremena. Nemam što drugo reći”, napisao je Jones na Twitteru i odao veliko priznanje američkom Hrvatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.