Što se događa s NK Zagrebom, koji je svojedobno jedini uspio prekinuti dominaciju Dinama i Hajduka i na čije je utakmice dolazio čak i Stjepan Mesić?

Foto: fah

Tko još pamti sada već davnu 2002. godinu? Te godine po prvi i jedini put HNL je dobio prvaka a da to nisu bili Dinamo i Hajduk. Naslov je osvojila momčad Zagreba iz Kranjčevićeve ulice, predvođena Zlatkom Kranjčarem, a na utakmice im je dolazio i tadašnji predsjednik Stjepan Mesić, koji inače nije bio baš pretjerano veliki zaljubljenik u nogomet. Rijetko je odlazio na utakmice reprezentacije, možda tek jednom ili dva puta u deset godina vladanja Pantovčakom? Nije mu, kako neki tvrde, ”odgovarala atmosfera oko reprezentacije.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je NK Zagreb u nezavidnoj situaciji, prošle su sezone ispali iz Prve hrvatske nogometne lige, a ni u drugoj ne stoje baš najbolje s obzirom kako su ušli u seriju loših rezultata. Naime, Zagreb, Lučko i Imotski s 25 bodova drže posljednja tri mjesta na ljestvici, Zagreb je u katastrofalnoj formi što je predsjednika kluba natjeralo na potez kojim je šokirao nogometnu naciju, barem onaj dio koji još uvijek prati nekoć respektabilne ”pjesnike” koji su i Dinamu znali zagorčati život. Predsjednik Dražen Medić  pronašao je krivce za debakl – naravno, po njemu glavni i odgovorni su nogometaši, što na neki način i logika nalaže, mada ni predsjednici ne mogu biti izuzeti od odgovornosti, naprotiv. Godinama su se gomilali dugovi…

Medić je nogometaše, kako pišu Sportske novosti, zaključavao u svlačionici, da bi im u ponedjeljak došao sa ponudom koja ih je šokirala, rekao im je kako svatko tko želi može napustiti klub, što su i odmah učinili Kovačić, Šehić, Muić, Tešija, Prelas, Travaglia i Musa.

Može li se bivši prvak NK Zagreb izvući iz ovakvog ponora?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.