Što se događa u Dinamu? Modri ne mogu kupiti igrača koji će dostojno zamijeniti Olma, a pogotovo to nije bivši igrač Crvene zvezde!

Foto: fah

Kako smo već pisali Dinamo ovog ljeta prodaje najboljeg igrača, koji je ujedno bio i najzaslužniji za europski uspjeh zagrebačkog kluba, Danija Olma. Mladi Španjolac ima ponude navodno od većine najvećih europskih klubova, Reala, Juventusa, Manchester Cityja, Milana…, no, kako piše španjolski AS sljedeća njegova postaja je jedan od boljih bundesligaških klubova – Bayer Leverkusen. Podsjetimo, u Bayeru, koji je ove sezone izborio Ligu prvaka, trenutno igra i hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da Dinamo prodaje Olma, a što je, kako neki tvrde, koincidiralo povratkom Zorana Mamića u klub, prvak Hrvatske krenuo je u potragu za njegovim nasljednikom. Kako pišu Sportske novosti Modri su zainteresirani za Guelora Kangu (28), bivšeg nogometaša Crvene zvezde, koji trenutačno igra za prašku Spartu!.

Nažalost, mediji su već krenuli s PR pričom kojom se želi naglasiti da bi 28-godišnji Kangu mogao naslijediti jednog od najtalentiranijih nogometaša Europe, to je, dakako, utopija. Kangu je ofenzivni vezni igrač iz Gabona koji je svojedobno igrao za Rostov da bi se nakon toga preselio u Beograd.  Iz svega ovoga vidljivo je da Gabonac može biti Dinamu solidna prinova, ali pojačanje u rangu Olma malo vjerojatno.

Za Gabonca je navodno zainteresiran i trener Nenad Bjelica, no, prepreka bi mogla biti cijena. Potpuno je nejasno što to konkretno znači, naime, ako Olmo ode za 25 milijuna eura kako je moguće da Dinamo neće imati 3.5 milijuna eura za bivšeg igrača Zvezde čija je cijena na Transfermarktu spomenutih 3.5 milijuna eura? Očito u Maksimiru ne misle ozbiljno nastaviti s europskom pričom, nakon rasprodaje novac se ni približno u istom omjeru i dalje ne ulaže u pojačanja. Dinamo navodno ne bi mogao platiti čak ni kad bi se odšteta za 28-godišnjeg Gabonca spustila na 2.5 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Kanga je ove sezone za Spartu odigrao trideset utakmice te je postigao 12 pogodaka, od toga 11 u prvenstvu te je golovima dodao i sedam asistencije. Solidne brojke za veznog igrača, međutim, dovoljno je usporediti tržišnu vrijednost Olma i Kange, a onda i činjenicu da su Modri s Olmom nakon gotovo pola stoljeća izborili europsko nogometno proljeće. Sve je zapravo jasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.