Što se sve dogodilo na sjednici Izvršnog odbora Dinama?

dinamo
Foto: fah

Krešimir Antolić i Amra Peternel više nisu u Upravi Dinama, razriješeni su. To je odlučio Izvršni odbor maksimirskog kluba. Navodno su odlučili da iz članstva kluba izbacuju četvoricu povjerenika, Damira Žigrovića, Matu Tokića, Marija Paponju i Marija Primorca. Usput su odlučili da protiv njih pokrenu i kaznenu prijavu zbog trgovine utjecajem, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je jedina članica Uprave ostala predsjednica Vlatka Peras. Iako se spekuliralo da bi Izvršni odbor mogao imenovati u Upravu Darija Šimića, to se nije dogodilo. Tako su odlukom iz Skupštine ispala četvorica povjerenika koja su bili sljedbenici struje Zdravka Mamića. Što naravno daje prednost drugoj struji pred odlučnu Skupštinu 9. ožujka.

> Prihvaćena ostavka Antolića! U Dinamo ulazi i Šimić?

Prije sastanka Izvršnog odbora šestorica članova, Ivo Šušak, Ado Kožul, Duško Ljuština, Damir Zorić, Heinz Truskaller i Marijan Primorac poručili su da neće prisustvovati i sudjelovati u radu IO-a, a kao glavne razloge navode učestalo kršenje odredaba Statuta kluba, zatim “nasilje koje se provodi nad većim brojem članova kluba”, kao i “ciljana isključenja pojedinih članova Kluba i tijela kluba, a sve u svrhu nasilnog osiguranja većine na predstojećoj Skupštini”.

Apelirali su na predsjednika Mirka Barišića da onemogući i suzdrži se od donošenja bilo kakvih odluka, ali on ih nije poslušao, Izvršni odbor se održao i donio odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antolićevo oproštajno pismo

Nakon što je Izvršni odbor Dinama prihvatio njegovu ostavku, oglasio se Krešimir Antolić. Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

“Nakon što sam jasnim stavovima i suprotstavljanjem nezakonitim nastojanjima Zdravka Mamića i njegove interesne skupine da kontroliraju Dinamove financijske i poslovne procese izazvao neuspješan pokušaj moje smjene na sjednici skupštine u prosincu, pokazao sam da legalan i legitiman Dinamo ne može imati alternativu u osobnom interesu pravomoćno osuđene osobe. Kao rezultat mojeg postavljanja nasuprot nelegalnog utjecaja na klub nalazimo se pred, po mnogočemu, sudbonosnom klupskom skupštinom”, poručio je Antolić te nastavio:

> Velika pobjeda navijača Dinama, Krešimir Antolić odlazi iz Maksimira

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“S ambicijom da ne budem teret predsjedniku kluba u tome da povede klub u novo razdoblje, prepoznavši većinski neutemeljenu negativnu percepciju koja je stvorena prema meni, a ne želeći biti alibi onima koji tvrde da “nisu za Mamića nego su protiv Antolića”, predložio sam predsjedniku Barišiću da Izvršni odbor raspravi o mojem daljnjem ostanku u Upravi te je na današnjoj sjednici donesena odluka o mojem razrješenju. Neću prihvatiti ponuđenu mi opciju ostanka u klubu na nekom drugom radnom mjestu i 8. ožujka će biti moj zadnji radni dan u Dinamu.”

Kaže da je “ponosan na svaku od skoro 10 godina provedenih u Dinamu”.

“Zahvaljujem kolegicama i kolegama na korektnoj suradnji, a posebice djelatnicima na poslovima sigurnosti, prodaje ulaznica, članstva te direktoru stadiona i djelatnicima na održavanju. Njihova profesionalnost i visoka motivacija u radu omogućili su da Dinamo bude na postojećoj razini. Veliko hvala igračima na čelu s kapetanom Ademijem jer sam imao privilegiju biti uz njih u doba najvećih rezultatskih uspjeha kluba. Dinamo je u ovom trenutku na visokoj organizacijskoj, sportskoj i poslovnoj razini te se nadam da će takav ostati i ubuduće. Posebno sam ponosan i na preko 300 tisuća eura donacija koje smo donirali putem klupske Zaklade, čiji upravni odbor sam vodio protekle tri godine… Dinamo će i dalje u meni imati svog najvećeg navijača!”, zaključio je Antolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.