Što slijedi za hrvatsku reprezentaciju? Idemo probati to osvojiti

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je četiri boda na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj utakmici Wales je otrgnuo Hrvatskoj dva boda u zadnjoj minuti na Poljudu, dok su u drugoj utakmici izabranici Zlatka Dalića pobijedili na najtežem gostovanju u skupini – u Turskoj.

Liga nacija pa nastavak kvalifikacija

– Bravo Hrvatska! Važna pobjeda, poručio je kapetan Luka Modrić na društvenim mrežama te pohvalio Matea Kovačića, strijelca drugog gola.

Nastavak kvalifikacija je sredinom lipnja kada se sastaju Latvija – Turska i Wales – Armenija te Armenija – Latvija i Turska – Wales.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će zbog nastupa na završnom turniru Lige nacija, koji je od 14. do 18. lipnja, igrati tek u 8. rujna, kada će ugostiti Latviju, a tri dana kasnije gostovati u Armeniji.

– Bit će možda malo teže jer igramo u polufinalu protiv domaćina (op.a. Nizozemske), ali budemo li na nivou, i ako budemo u formi, imamo šanse te ćemo probati to osvojiti, rekao je Ivan Perišić o Ligi nacija.

– Pobjeda protiv Turske puno nam znači uoči nadolazećeg Final Foura Lige nacija. U lipnju igramo u gostima kod Nizozemske, no Hrvatska pokazuje sposobnost i kvalitetu da se može nositi s najboljim europskim reprezentacijama. Imamo šanse nešto napraviti. Kada smo već stigli do polufinala, pokušat ćemo sve da uđemo i u finale, rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspored kvalifikacija

U listopadu će Hrvatska ugostiti Tursku (12. listopada), a ići u goste u Wales (15. listopada). U posljednja dva kola Hrvatska ide u goste u Latviju (18. studenoga) te dočekuje Armeniju 21. studenoga.

Nakon dva kola na ljestvici vodi Hrvatska sa četiri boda koliko ima i Wales, ali uz slabiju razliku pogodaka. Turska je na tri boda, dok su Latvija i Armenija na nuli, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.