Što o transferu Nikole Vlašića u Everton kažu Zlatko Vujović i Stipe Pletikosa?

Foto: fah

Engleski velikan Everton po Nikolu Vlašića polao je privatni zrakoplov s kojim je iz Resnika poletio prema Engleskoj, javlja Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po dolasku u Liverpool proći će liječničke preglede i potpisati ugovor, ali problem je radna dozvola koju Vlašić tek treba dobiti.

U samoj će završnici prijelaznog roka Hajduk ostvariti rekordni transfer i za mladog veznjaka dobiti više od 9 milijuna eura.

Bivši igrači Hajduka Zlatko Vujović i Stipe Pletikosa imaju svoj pogleda na ovaj transfer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svakom igraču koji dođe u Premiership treba vrijeme prilagodbe. Trebat će i Vlašiću neko vrijeme da se prilagodi na zahtjeve lige koja je višestruko jača od HNL-a u kojem je do sada igrao. Međutim, s obzirom na njegove tjelesne kapacitete, s obzirom i na iskustvo koje je stekao proteklih sezona, vjerujem da će nastaviti s progresivnim razvojem”, rekao je Vujović za Sportske novosti.

“Što bi se dogodilo da je Vlašić ostao u Hajduku, to je svima jasno. Nije lako već u glavi posložiti mozaik transfera u tako veliki klub i tako jaku ligu, a onda se vratiti natrag i još godinu dana motivirati za taj isti cilj koji si već imao na dlanu. Koliko god pričali o mentalnoj snazi, nikome nije lako prihvatiti takve promjene. Zato, čim se pojavila opcija velikog kluba za igrača i goleme zarade, dapače, rekordne za Hajduk, jasno je da poslovna logika nalaže realizaciju transfera”, dodao je.

Što kaže Pletikosa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Po mojem sudu, najbolja liga za mladog igrača. U konkretnom slučaju, odlična za dokazivanje Nikole Vlašića. Znamo da je engleska liga tjelesno zahtjevna, da se igra u visokom ritmu, ali upravo taj segment pruža Vlašiću razlog optimizma. Naime, Vlašić ima tjelesne predispozicije da se može uključiti u taj ritam. Jasno, proći će određeno vrijeme privikavanja na Premiership, ali Everton ima četiri natjecanja tijekom sezone, bit će utakmica u kojoj svaki igrač može pokazati što zna i umije”, rekao je Pletikosa.

“Vlašić je igrač “box to box”, kako Englezi vole kazati, a trener Koeman će sigurno znati pronaći mu najbolju poziciju. Kada imaš takvog igrača koji može igrati na više pozicija, onda je lako pronaći mu mjesto. U ulozi polušpica puno je napredovao u Hajduku prošle sezone, ali sigurno je da može uzeti i mjesto u veznom redu s obzirom na to da Everton često mijenja sustave igre. Bitno je da se što prije adaptira na viši nivo igre pa će mu onda uloga i minutaža na travnjaku biti adekvatna”, kaže Pletikosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.