Stojko Vranković: ‘Rađa se našao pogođen komentarima bivših izbornika i kad je odgovarao, odgovarao je jezikom kojim je napadnut’

Foto: fah

Stojko Vranković, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza, progovorio je o teškim posljednjim danima za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Otkako sam preuzeo Savez, a ima tome godina i četiri mjeseca, napravljeno je puno toga. Prvi radni dan proveo sam u Gradskom poglavarstvu jer sam preuzimajući Savez u njemu zatekao dug. Postojao je taj dug za catering s Eurobasket, ali i tužba bivšeg zaposlenika Jakimenka. Moj je zadatak bio pribaviti novac, a revizorska kuća nam je savjetovala da te novce imamo osigurane na računu jer nikada ne znaš kad te netko može blokirati dok traje postupak. Nakon deset-petnaest godina naša je domaća liga dobila sponzorstvo potpisano na tri godine, smanjeni su troškovi klubova sa 220.000 kuna na 58.000, a dogodine bi se to trebalo pretvoriti u čistu članarinu. Sufinanciraju se i ostale lige, kao i Prva ženska liga, a prvi put u povijesti Saveza potpisan je ugovor s izbornicom reprezentacije, a to je Anđa Jelavić. Zatim uvedena je jedinstvena kadetska liga, imamo završnice mlađih kategorija sve na jednom mjestu, organizirali smo završni turnir mini-basketa s deset momčadi, a svi troškovi idu na račun Saveza. Razvijamo ideju 3×3, koji je postao olimpijski sport i dvije ga godine financira isključivo Savez, a sada smo u pregovorima s HOO-om oko razvitka tog sporta jer on je uvršten u olimpijski program. Završnicu Kupa Krešimir Ćosić podigli smo na Final 8, a dogodine pokrećemo, u suradnji s NBA-om i Junior NBA ligu, koja će biti rasprostranjena po osnovnim školama. Usput, ja sam kao predsjednik donio odluku da naši mladi igrači kad odlaze u inozemstvu ne moraju više plaćati Savezu odštetu s obzirom na to koliko su prije toga participirali s mlađim reprezentacijama jer je to bio sulud propis. Znači, nije da se baš ne radi…”, nabrojao je.

“Sve ovo što sam nabrojao je manje važno ako ne postoji rezultat A reprezentacije. Imamo li i dalje imamo šanse za plasman na SP? Imamo. Nisu tko zna kakve, ali postoje”, svjestan je težine situacije.

Što će biti sa Skelinom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Čekamo pisanu izjavu Ivice Skelina, koja onda ide na Upravni odbor u četvrtak. Nakon toga ćemo kreću akcije u smjeru pronalaženje novog izbornika”, rekao je-

Riječi Dine Rađe ne vidi kao udarce.

“Rađa je takav čovjek, on će reći ono što misli, sviđalo se to nekome ili ne. Mi razgovaramo na dnevnoj bazi. Neke njegove postavke drže vodu, ali ključno je shvatiti da ako ne odemo na SP, ne možemo očekivati ni sponzore, niti financijski dio priče. Također je jasno da se ne može pomlađivati, kao niti odgajati igrače kroz A reprezentaciju, to se radi kroz klubove i mlađe selekcije. Ali morate i njega razumjeti, i on se našao pogođen komentarima bivših izbornika i kad je odgovarao, odgovarao je jezikom kojim je napadnut”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.