Stolnoteniski klub Libertas Marinkolor proslavio 40 godina osnutka

Foto: fah

Svečanom skupštinom u srijedu navečer u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića Stolnoteniski klub Libertas Marinkolor proslavio je 40. obljetnicu osnutka, a tom prilikom podijeljena su priznanja zaslužnima za razvoj kluba i ostvarene sportske rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matulović je podsjetio kako se 1978. godine u Dubrovniku organizirala skupina entuzijasta i zaljubljenika u stolni tenis te kako je od tada klub proizveo velik broj igračica i igrača.
“Osnovan je klub, a ping-pong loptica se zakotrljala, evo sve do 2018. godine. Na povijest kluba gledam u tri dijela. Od osnutka do Domovinskog rata djelovali smo u skromnim uvjetima, pa od 1991. do 2000. godine te od 2000. godine do danas, što je vrijeme procvata kluba“, istaknuo je Marinko Matulović.

Posebno je izdvojio 2017. godinu, u kojoj je klub prvi put u povijesti postao prvak Hrvatske, ali i osvojio ‘duplu krunu’ osvajanjem hrvatskog Kupa. Uz to, u Europskom kupu Libertas Marinkolor probio se do četvrtfinala.

Počasni doživotni predsjednik STK LIbertas Marinkolora Josip Martinović kao najveći uspjeh istaknuo je činjenicu što priča o stolnom tenisu na hrvatskom jugu nije stala na skupini entuzijasta.
„Sad imamo veliku obitelj diljem županije. Proširili smo bazu s puno mladosti, od najmlađih uzrasta do veterana, u zajedništvu. To je najveći uspjeh“, rekao je Martinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Hrvatskog stolnoteniskog saveza Renato Čengić izjavio je kako se proslavom obilježava 40 godina lijepe priče o stolnom tenisu na jugu Hrvatske.

„Kao mlad nisam čuo da se stolni tenis igra u Dubrovniku, a danas sam ponosan da je Dubrovnik poznat po tom sportu. Zato ga je savez i izabrao za centar razvoja juga Hrvatske. Čestitam, posebno na sjajnim rezultatima proteklih godina“, istaknuo je Čengić.

Čengić je na svečanosti uručio STK Libertas Marinkoloru priznanja povodom 40. obljetnice osnutka kluba, a Marinku Matuloviću kao najuspješnijem stolnoteniskom djelatniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prigodnim riječima obratili su se i dubrovački gradonačelnik Mato Franković, zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana Žaklina Marević, predsjednik STK Lučica iz Vela Luke Boris Dragojević te stolnotenisač Miho Simović.

Na svečanosti su podijeljena priznanja zasluženim članovima, sponzorima i ustanovama, premijerno je prikazan film o povijesti kluba, a svečanost su uveličale i klape Kaše i Skontradura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.