Strah od terorizma širi se ulicama europskih gradova: Kaos i panika, 200-tinjak ljudi ozlijeđeno u Torinu tijekom finala Lige prvaka!

Foto: Snimka zaslona

U trenutku kad je za Real u finalu Lige prvaka zabio Cristiano Ronado u Torinu je nastao kaos, stampedo u kojem je ozlijeđen veliki broj ljudi, neki tvrde kako je riječ o 200 ljudi. Najbolji igrač Reala zabio je svoj drugi, Realov treći, pogodak i tako definitivno prelomio utakmicu, a na glavnom torinskom trgu San Carlo nastala je strka, strah od terorističkog napada izazvala je eksplozija vatrometa, srećom, terorističkih napada nije bilo. U općoj je gužvi nestalo i tri godina staro dijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, veliki broj navijača, koji su očekivali toliko željeni pehar prvaka Europe, njih gotovo 20 000, pratio je utakmicu finala između Reala i Juventusa 4:1 preko velikog ekrana na trgu San Carlo. Fantastičnu atmosferu pokvario je strah od terorizma. Koliko je zapravo strah prisutan na ulicama europskih gradova potvrđuje i činjenica da je jedna gospođa tvrdila kako je vidjela dvije osobe s kapuljačama, što nitko nije potvrdio.  Zapravo je riječ o panici koja je onda uzrokovala stampedo i brojne ozljede. Do panike je došlo zbog slučajne eksplozije pirotehničkih naprava.

Naime, pirotehniku su navijači Juventusa pripremili u slučaju da njihov klub osvoji europski naslov, no, Ronaldo, Modrić i ostali pokopali su i ovosezonske snove Stare dame. Duže vrijeme nakon eksplozije zapravo se nije točno znao o čemu je riječ, i odmah se počelo govoriti o terorizmu, sportski novinar Gazzette Tancredi Palmeri uživo izvještavao s lica mjesta, a onda je sve postalo jasno, nažalost, malo kasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je, i bit će očito sve teže, živjeti u Europi kojom vlada, strah, panika i koja sve više postaje sastavni dio života u europskim metropolama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.