Strahonja: Grubo i brutalno, trebao je biti crveni karton

Foto: snimka zaslona

Analiza dvoboja 12. kola SuperSport HNL-a u emisiji Stadion počela je s utakmicom u izravnom prijenosu na HRT-u, dvobojem u Koprivnici. Nogometaši Osijeka nastavili su s odličnom formom te su novu prvenstvenu pobjedu upisali protiv Slaven Belupa s 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Osijek zaista igra dobro, opušteno, s osmijehom na licu. Igraju puno više nogometa. Sve te igrače je doveo Bjelica, ali su drugačija rješenja. Nogometno preporođena momčad. Hajduk i Osijek su uvijek uz Rijeku bili u borbi za drugo mjesto. Osijek je u ovom momentu uz Hajduk najveći borac za to drugo mjesto, smatra Tomislav Ivković.

Hajduk je u dramatičnoj završnici na Poljudu došao do pobjede nad Varaždinom od 2:1. Pobjedu domaćinima donio je Awaziem u devetoj minuti sučevog dodatka.

– Zaslužena pobjeda Hajduka. Prvo poluvrijeme Hajduk, bolji, dominantniji, mogli su imati 2:0. Drugo poluvrijeme Varaždin je ušao dobro, s tri izmjene. Igrači Hajduka se nisu dobro posložili, odlučili sačekati ili izaći na njih. Nisu radili ni jedno ni drugo, smatra Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijo Strahonja istaknuo je kako je mladi hrvatski sudac Čulina teško oštetio Varaždin. U 40. minuti Fossati je dobio žuti karton zbog prekršaja na Kolariću.

– Ante Čulina jedan je od mlađih sudaca, dosad radi vrlo dobro. Imao je dobru procjenu prekršaj, no imao je velikih problema s dodjelom disciplinskih mjera. Najprije Livaji nije pokazao ni žuti karton, a morao je izravnim crvenim kartonom isključiti Fossatija. Grubo i brutalno. Obrambeni igrač s otvorenim đonom dugo leti i učinio je grub prekršaj. To me začudilo da glavni suca nije dodijelio crveni karton. Ovo nije smjelo proći bez VAR sobe. VAR soba se morala javiti i sucu dati drugi pregled situacije. Što je crveni karton? Način kako zaštititi igrača, ističe Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.