Strahonja još jednom o Vidinom golu: Nije ga trebalo biti

mario strahonja
Foto: snimka zaslona

Sudački ekspert HTV-a Marijo Strahonja analizirao je u emisji Stadion sporne situacije u dvoboju AEK-a i Dinama. Zaključio je da se najveća sučeva pogreška dogodila na samom kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Utakmica za norveškog suca Espena Eskasa nije bila jednostavna, ali od sudaca se očekuje da budu najbolji kad je najteže, smatra Strahonja i ističe da je Norvežanin počeo “ispuštati konce” oko 80. minute, kad je krivom igraču htio dati žuti karton:

– Tad je izgubio koncentraciju, pomiješao je dva igrača, no VAR mu je pomogao. No od tada je izgubio kontrolu, smatra Strahonja i nastavlja s kaznenim udarcem, rukom Ljubičića u sedmoj minuti nadoknade:

– Sama situacija se dogodila u 6:05 i to je prihvatljivo, jer nadoknada mora biti najmanje pet minuta. Ljubičić je imao preotvorenu ruku, to jest kazneni udarac. Pozicija Vide je ispravna, on nije nagazio, VAR soba je to analizirala i ispravno zaključila da ništa od toga, kaže, ali dodaje u čemu je velika pogreška suca:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kazneni udarac je trebao biti izveden drugačije. On je nakon izvođenja lopte s centra odmah svirao kraj, što pokazuje da je utakmica time za njega bila gotova, što znači da je za njega utakmica završila u 6:40. Ali onda je kazneni udarac trebao biti izveden drugačije, trebao je sve igrače uputiti na centralnu liniju, da budu samo vratar i igrač koji izvodi kazneni udarac. Imali smo takvih primjera, to je uradila upravo naša sutkinja. Nažalost, norveški sudac nije imao kontrolu do samog kraja, zaključio je HTV-ov sudački ekspert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.