Strahonja o pobjedničkom golu Hajduka u Puli

mario strahonja
Foto: snimka zaslona

Suđenje na utakmici Istre 1961 i Hajduka u Puli, u kojoj su gosti slavili 1:0 golom Simića (68), u emisiji Stadion komentirao je sudački ekspert Hrvatske televizije Marijo Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosta se polemiziralo o golu Hajduka, kojem je prethodila situacija kad je lopta otišla u korner. Prekršaj na Bosančiću?

– Na temelju ovog viđenog inserta jasno je da je bio prekršaj, vidi se povlačenje, apsolutno, radi se o prekršaju. Do kornera uopće nije trebalo ni doći.

Iznenađuje blaga reakcija igrača Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Očito je to možda malo i obmanulo suce. Napominjem, ušli smo u završnu fazu natjecanja i suci moraju biti koncentrirani i jako fokusirani. Svaka odluka je izuzetno važna. Svaka utakmica odlučuje, svaka za nešto, za ostanak, za Europu, za prvaka.

Teško je procijeniti je li odlučujući gol regularan.

– Teško je u gužvi procijeniti. Lopta doista jest prešla gol liniju. Sjajna reakcija pomoćnog suca. Glavni sudac je sa zadrškom od dvije sekunde svirao gol. Apsolutno ispravno. Je li došlo igranja rukom ili ne? Teško je reći. Definitivno dvojbena situacija. Čini se da je minimalno igrač igrao loptu rukom. Teško mi je procijeniti je li promijenila smjer ili nije. VAR soba, VAR tehnologija sigurno ima alate poput naših gdje su mogli egzaktno uočiti da li je to bilo jasno i očigledno. Ukoliko je bilo jasno i očigledno, i ukoliko je bilo te ruke, onda ruku treba kazniti. Znamo, u pravilima igre piše ukoliko napadač namjerno ili nenamjerno igra loptu rukom pa čak i ako dodirne na ovakav način i pritom postigne pogodak on ili njegov suigrač, treba dosuditi izravni crveni karton za obrambenu momčad, a znamo da je Istra imala jednu sličnu situaciju prije nepunih mjesec dana tako da sigurno je Istra u ovom trenutku nezadovoljna ovom odlukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.