Štrajk mu ipak uspio: West Ham pristao prodati Payeta

Foto: fah

Čini se kako je štrajk francuskog reprezentativca Dimitrija Payeta uspio. Kako prenose britanski mediji West Ham je pristao prodati svog najboljeg igrača u Marseille, samo je pitanje za koliko milijuna eura će Payet preseliti na Velodrome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Čekičari’ su do sada odbili dvije ponude Marseillea, a zadnja je iznosila 25 milijuna eura, pet milijuna više nego što su prvotno ponudili. Sada se očekuje da će Marseille poslati treću ponudu, mediji na ‘otoku’ nagađaju kako West Ham neće pustiti Payeta za manje od 35 milijuna eura.

Francuski veznjak je upravo iz OM-a u lipnju 2015. preselio u West Ham za 12 milijuna eura. Kod Slavena Bilića je postao glavni igrač, a do sada je u 60 nastupa u dresu londonskog kluba zabio 15 golova.

Međutim, Payet više nije zadovoljan u Londonu i zatražio je transfer u Marseille. Novi američki vlasnik OM-a Frank McCourt spreman je na velika ulaganja i Payeta je označio kao jednu od prvih karika u izgradnji novog Marseillea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za francuskog nogometaša zanimanje je pokazao i Chelsea koji je, navodno spremio 45 milijuna eura kako bi ga doveo u svoje redove, no Payet se želi vratiti u domovinu.

Zanimljivo, 29-godišnji Payet je gotovo identične korake vukao i u siječnju 2011. dok je nosio dres Saint Etiennea. Tada je želio preseliti u PSG. Međutim, čelnici kluba nisu popustili. Payet je novčano kažnjen i prebačen u drugu momčad. U prvi sastav je vraćen tek nakon javne isprike.

“Pogriješio sam, nisam smio tako reagirati,” kazao je tada Payet. Na koncu te sezone je ipak prodan u Lille za devet milijuna eura. Na Pierre-Mauroy stadionu zadržao se dvije sezone, a potom je prodan u Marseille za 11 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Potpuno je jasno da Payet želi napustiti West Ham. U takvoj situaciji najvažnije je sačuvati mir u svlačionici. Čelnici kluba ga moraju prodati i pokušati izvući što više novaca,” kazala je engleska legenda Alan Shearer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.