Subašić: “Pletikosa je broj jedan, ja čekam prigodu”

Danijel Subašić, pričuvni vratar hrvatske nogometne reprezentacije od prijateljske utakmice protiv Švicarske, 5. ožujka u St. Gallenu očekuje barem – prigodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Uvijek se nadam da ću dobiti prigodu, no time se ne opterćujem. Znamo da je Stipe Pletikosa broj jedan u reprezentaciji i da je jedan od naših najboljih igrača. Prema tome, moje je da čekam, a i da se nadam…

Kako ste doživjeli poraz svog Monaca 0-2 u dvoboju protiv St. Ettienea, i vi ste griješili kod primljenih golova?

– Kad izgubiš utakmicu i primiš glupi gol nije ugodno. To je život, nogomet, treba se uvijek dići iznad lošeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doživljavate reprezentaciju Švicarske?

– Igrali smo protiv Švicarske u Splitu, prije nešto manje od dvije godine. Tada su nas Švicarci dobili 4-2, imaju igrače iz svjetskih klubova. No, uvijek kad je teško mi igramo dobro. Po meni bolje je igrati prijateljske utakmice protiv boljih suparnika.

Kako ste se osjećali kada je Monaco pregovarao s vratarskim veličinama diljem Europe, jeste li se uplašili za svoju poziciju u klubu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nije me to opterećivalo, samo me dodatno motiviralo. Došao sam u Monaco kad je bio u Drugoj ligi, svašta dam čuo, no samo sam se potakao na veći rad. nadam se da ćemo otići i do Lige prvaka.

Hoće li se vaš suigrač Radamel Falcao uskoro oporaviti?

– Prqvo da vam kažem, Falcaoa nisam dugo vidio, pratim ga na društvenoj mreži i nadam se da će brzo ozdraviti. Bez njega Monaco i Kolumbija nisu isti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stignete li pratiti hrvatsko nogometno prvenstvo, vaši dojmovi i ima li zanimljivih vratara i u hrvatskom natjecanju?

– Naše prvenstvo je sve zanimljivije, dobro je da se Rijeka podigla. Hajduk istomigra dobro, Tudor to sve fino vodi, dečki iz Splita su gladni uspjeha. Ima, o da, i dobrih vratara, i to baš u Hajduku. Kalinić koji je branio prvi dio sezone je sjajan, i njegova zamjena Stipica dobro brani. Drago mi je zbog mog prijatelja Ježine koji je došao u Dinamo, želim mu svu sreću.

Hrvatsku u Brazilu čeka prva utakmica protiv domaćina, peterostrukog svjetskog prvaka, a mnogi u Brazilu se pitaju kako to da je Hrvatska tako dobra, najbolja momčad iz prostora nekadašnje Jugoslavije?

– Stvarno mi u Hrvatskoj volimo nogomet, zaista imamo dobre rezultate, igramo srcem i ponosom za našu domovinu. Dobre su reprezentacije i Bosne i Hercegovine i Srbije, no mislim da smo mi bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li Hrvatskoj nedostajati Mandžukić u prvoj utakmici protiv Brazila?

– Mandžukić je jedan od najboljih napadača u Europi i naravno da će nam protiv Brazila nedostajati. No, onaj tko će ga zamijeniti isto će biti dobar, budite sigurni u to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.