Suci glavni ‘igrači’ polufinala Hrvatskog kupa na Maksimiru?

Foto: Snimka zaslona

Nogometaši Dinama uvjerljivo su pobijedili aktualnog prvaka Rijeku (3:0)  u polufinalu Hrvatskog kupa te su se plasirali u finale, peti puta zaredom. Finale će se igrati u Vinkovcima, a protivnik Modrima bit će splitski Hajduk, dakle, barem po imenima očekuje nas jedno vrhunsko finale. Naravno, ako se ponovno ne umiješaju suci i svojim načinom dijeljenja (ne)pravde ne pokvare i najveći derbi hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Dinamo je zasluženo pobijedio Rijeku u polufinalu, no, suci su samu utakmicu pokvarili tako što su oštetili i jedne i druge. Nekoliko je spornih situacija obilježilo polufinalnu utakmicu, situacija koje su izravno utjecale na sam rezultat.

Naime, u posljednjim minutama prvog dijela kapetan Rijeke, hrvatski reprezentativac, Filip Bradarić, rukom je u kaznenom prostoru zaustavio udarac Doumbije s 20 metara. Bilo je to za kazneni udarac, no, sudac nije tako mislio. Mnogi će se složiti kako je već tada Bradarić trebao biti isključen s obzirom da je u tom trenutku imao jedan žuti karton, za ovo igranje rukom mogao je, čak i trebao, dobiti drugi. Naravno, da je sudac dosudio jedanaesterac.

U drugom dijelu utakmice ponovno je kapetan prvaka u naslovnoj ulozi. Nakon dvoboja Bradarića i Perića sudac je dao Bradariću drugi žuti te ga isključio. Naime, sudac je zaključio da je Bradarić na loptu išao s visoko podignutom nogom iako je do nje prvi stigao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji ozbiljni previd suci su imali 20 minuta prije kraja kada je nogometaš Rijeke Acosty sam krenuo prema golu, da bi ga na 17 metara od gola srušio Dinamovac Stojanović, sudac je igraču Rijeke pokazao žuti zbog navodnog simuliranja.  Da je pokazao prekršaj bio bi prisiljen isključiti Stojanovića koji je već ima žuti karton.

No, nije to sve…

Bilo je u nekoliko navrata i nekoliko krivih ”mahanja” linijskih sudaca te dosuđenih nepostojećih zaleđa uglavnom na štetu Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.