Suđenje Ronaldu zbog utaje poreza: Nisam kriv, uredno izvršavam svoje obveze

Foto: fah

Cristiano Ronaldo pojavio se na zakazanom ročištu na sudu u Madridu. Naime, španjolski poreznici Portugalca terete za utaju poreza u visini od 14.7 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom pripćenju novinatima ističe kako je nevin, a najavio je i punu suradnju s istražiteljima te istaknuo kako se do donošenja presude više neće u javnosti očitovati o čitavom slučaju.

“Nikad nisam ništa skrivao niti sam namjeravao izbjeći plaćanje poreza. Španjolski poreznici znaju sav moj prihod jer smo im sve prijavili,” stoji u Ronaldovoj obavijesti, a onda se nastavlja:

“Uvijek plaćam svoj porez dobrovoljno jer mislim da ga svi trebamo plaćati sukladno prihodima. Oni koji me poznaju znaju što uvijek tražim od svojih savjetnika – da sve rade ažurno i da sve bude propisno plaćeno jer ne želim probleme.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam kreirao posebnu tvrtku koja će se baviti mojim pravima vlasništva nakon što sam potpisao za Real Madrid, sve to obavlja ista tvrtka koja je upravljala sa svime dok sam bio u Engleskoj.Odvjetnici koje je preporučio Manchester United su je osnovali 2004. godine, puno prije nego što sam uopće razmišljao o dolasku u Španjolsku. Ona je bila legalna i legitimna”.

“Vrijeme je da pustimo pravosuđe da obavi svoj posao. Vjerujem u pravdu i nadam se da će donijeti poštenu odluku. Kako bih izbjegao nepotrebni pritisak, odlučio sam da više neću komentirati navedeni slučaj sve do donošenja odluke,” završio je Ronaldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.