Sukno o problemima sa srcem: Daj Bože da to bude samo dva mjeseca i gotovo – bit ću s obitelji i pratiti odrastanje Nore

Foto: fah

Sandru Suknu jedan je pregled okrenuo život. Naime, saznao je da nešto nije u redu sa srcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bilo je malo naporno i stresno posljednjih dana, odnosno od petka kada sam doznao… Bilo je tu dosta pregleda. Bit će i još, kontrolirat ćemo stanje kroz sljedeća dva mjeseca, za koje su mi liječnici rekli da odmaram. Oni su stručnjaci, oni najbolje znaju, ne treba siliti. Glavno je da smo sigurni da nema nikakvih ozbiljnijih problema. Mislim u smjeru da ti problemi nisu opasni po život. Treba samo biti oprezan, a vjerujem da ću se vratiti za dva mjeseca i da ćemo brzo i zaboraviti da sam preskočio uvod u sezonu”, kaže Sukno za Sportske novosti.

” U ponedjeljak ću prvo sjesti s ljudima iz kluba, već smo razgovarali telefonski. Oni su svi uz mene, rekli su mi – prvo zdravlje. Zapravo ,doslovno su mi rekli “odmori se, ajde doma, radi što god hoćeš, ne trebaš ništa trenirati i onda se vidimo za dva mjeseca na tom pregledu”. Da, planiram otići i u Zagreb, sad, hoće li to biti već ovaj tjedan ili za 10 dana, vidjet ću”, rekao je.

“Mi sportaši smo možda i nesvjesni potrebe odmora jer stalno nekud ideš, i ideš, i ideš. To te i vuče. Ta želja i volja. Da toga nema, odustao bih nakon 2-3 godine. Teško je igraču potegnuti ručnu, kako se kaže. Svi najčešće misle da je to teško fizički izdržati, ali vjerujte da je još teže izdržati sve to psihički. Konstantan stres i dokazivanje je prisutno. Pogotovo ako igraš u klubovima i reprezentaciji gdje su najviši ciljevi što je u mojem slučaju kroz cijelu karijeru. Znamo kakvi su to klubovi i momčadi bili ili jesu kao Jug, Pro Recco, Primorje, a o reprezentaciji da ne govorim. Možda i nesvjesno to iscrpljuje. Ne mora značiti da je ova moja sadašnja situacija plod toga, ali sigurno da bi bilo bolje da imamo malo više pauze. Opet, shvaćam i te krovne sportske organizacije koje se bore da taj njihov sport bude što atraktivniji, što prisutniji medijski i na svaki drugi način. No, zato se mora više davati prilika mladima, tako sam je uostalom i ja rano dobio, razvijao se sportski. Valja pronaći sredinu u kojoj neće patiti ni rezultat, ni igra, ni zdravlje”, poručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što će raditi na prisilnom odmoru?

“Prošle godine, 11. studenog se meni promijenio život. Tada sam postao tata. To će mi biti glavna preokupacija. Nora se rodila u Dubrovniku, ja sam igrao u Italiji, početna 3-4 mjeseca malo sam je uopće stigao vidjeti, a onda je stiglo ljeto s reprezentacijom. Tek smo posljednja dva mjeseca stalno skupa. Zato, bit ću s obitelji, planiram, jasno, otići u Dubrovnik, uživati i pratiti odrastanje Nore. Sad će početi i hodati, slijedi baš zanimljivi dio”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.