Sume od kojih se vrti u glavi: Koliko će kapetan Vatrenih Luka Modrić zarađivati u posljednjim godinama u Realu?

Foto: fah

Luka Modrić jedan je od najboljih i najcjenjenijih nogometaša svijeta u ovom trenutku, kraljevski klub bez njega u veznom redu djeluje ponekad kao prosječna europska momčad, iako, naravno, to nije istina. Modrić planira produžiti ugovor s Realom, a Real također to želi, iako je kapetan Vatrenih odavno ušao u četvrto desetljeće života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski mediji odlučili su se ipak malo pobliže pozabaviti Modrićem i njegovim ugovorom, tako novinar Eduardo Inda smatra da će Luka produžiti ugovor s Realom do 2019. godine. Iako je spomenuti novinar jako dobro upućen u situaciju u Realu ovakve informacije već su se ranije pojavljivale u javnosti. Također se više manje spekuliralo i cifrom koju bi hrvatski reprezentativac trebao zarađivati do kraja svoje karijere u Madridu. Navodno će Modrić zarađivati netto sedam milijuna eura. Usporedbe radi sada vatreni kapetan zarađuje 5.5 milijuna eura godišnje, a tome treba pridodati 40 posto zarade od prodaje dresova. Napomene radi dresovi se prodaju jako dobro.

Pojedini španjolski mediji idu toliko daleko te nagađaju da bi hrvatski kapetan mogao po prijedlogu novog ugovora s kraljevskim klubom zarađivati i 10 milijuna eura načisto. Brutto otprilike 15 milijuna eura. Svote su to od kojih se prosječnom građaninu Republike Hrvatske vrti u glavi, no, takvi standardi vladaju u svjetskom nogometu. Mnogi će opravdano reći kako su zarade profesionalnih nogometaša odavno probile sve plafone zdravog razuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se dogodi sve ovo što najavljuju španjolski mediji Luka Modrić će ponovno postati najplaćeniji hrvatski nogometaš. Nedavno ga je, ne biste vjerovali, pretekao u Dinamu često osporavani Sammir koji u Kini zarađuje oko šest milijuna eura godišnje. Naravno, niti jedan klub u Kini ne može se uspoređivati s Realom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.