Susret u Rotterdamu: Kako Dinamo može do europskog proljeća?

Zagreb, 22.10.2020.- Utakmica 1. kola K skupine Europske lige Dinamo - Feyenoord na stadionu Maksimir. Na slici Arijan Ademi (5), Bart Nieuwkoop (2), Joško Gvardiol i Uroš Spajæ (2). foto HINA/ Mario ÆUŽIÆ/ ua

Nogometaši Dinama večeras od 18:55 u Nizozemskoj igraju utakmicu petog kola grupne faze Europske lige. Protivnik je u ovom trenutku najjači nizozemski klub, Feyenoord, koji ima tek pet bodova u skupini Europa lige, dok ih Dinamo ima osam. Sasvim sigurno Feyenoord je jači nego što pokazuje trenutni položaj na tablici skupine u kojoj su još i Wolfsberger te CSKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu u gostima kod Feyenoorda najavio je trener Dinama Zoran Mamić, koji tvrdi kako će Modri igrati na pobjedu iako bi im i remi vrlo vjerojatno mogao biti dovoljan za europsko proljeće.

“Mi ne želimo igrati na bod. Želimo utakmicu dobiti, želimo to riješiti svojim snagama, svojim rezultatima, svojom kvalitetom, da ne ovisimo o drugima. Dočekujemo utakmicu u sjajnom raspoloženju, sa zdravim igračima. Očekujem dobru utakmicu i tri boda”, rekao je trener Dinama Zoran Mamić.

Naravno, na sličan su način reagirali i igrači, međutim, reakcije i najave su jedno, stvarnost nešto posve drugo. Put do šesnaestine finala Europa lige neće biti nimalo jednostavan. Naime, Feyenoord je u Maksimiru odigrao 0:0, a do isključenja igrača bili su uvjerljivo bolja momčad od Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Modri, dakle, mogu do nokaut faze Europske lige?

Modrima će i bod biti dovoljan ako odigraju neriješeno s postignutim pogotkom, s obzirom da je u prvom susretu na Maksimiru bilo 0:0, a i 0:0, te čak i poraz, bi osiguralo Modrima prolaz ako u Moskvi CSKA i Wolfsberger odigraju bez pobjednika, što je teško vjerovati budući da austrijski klub polako, ali sigurno, pada.

S druge strane ako Dinamo večeras izgubi, a utakmica CSKA i Wolfsbergera završi pobjedom jednog od spomenuta dva kluba i dalje će hrvatski prvak imati odličnu situaciju prije posljednjeg kola. Međutim, tada bi im u posljednjem kolu trebao bod protiv CSKA na Maksimiru, a CSKA nije bezazlena momčad, naprotiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri su, podsjetimo, ove sezone u Europi zaradili više od sedam milijuna eura, ako prođu skupinu zaradit će milijun eura za drugo ili milijun i pol eura za prvo mjesto. Svaki bod u Europa ligi vrijedi 190 000 eura, dakle, i tu se da zaraditi. Večeras bi pobjedom plavi sve riješili, a i osigurali prvo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.