Susretali smo se sa Španjolskom puno puta, ali uvijek smo pokazivali više ‘fair playa’

Hrvatska i Španjolska u svojoj povijesti imaju čitav niz susreta na velikim utakmicama na SP-ima, EP-ima i olimpijskim turnirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno će zapamćena biti ona utakmica a u drugom krugu na SP-u u Njemačkoj 2007. kad su i jedni i drugi željeli izgubiti u drugom krugu kako bi izbjegli Francuze u četvrtfinalu. Tad je cijela dvorana zviždala je i jednima i drugima, no Ivano Balić je intervenirao jer nije želio takvu blamažu. Naši su pobijedili 29-28, išli su na Francuze u četvrtfinalu i izgubili te su uz devet pobjeda i jednim porazom bili peti.

To se ponovilo u Madridu na SP-u 2013. kada su Španjolci pokazali da su još gori od nas, opet smo pobijedili (27-25), ali je Hrvatska nakon pobjede protiv Bjelorusa u osmini finala pobijedila i Francusku u četvrtfinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.