Sv. Katarina postala službena bolnica HOO-a

Specijalna bolnica za ortopediju, kirurgiju, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sv. Katarina postala je službena bolnica Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), obznanili su predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i predsjednik Upravnog Vijeća Sv. Katarine Dragan Primorac na konferenciji za medije održanoj u Zaboku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Specijalna bolnica vršit će preglede i osigurati potrebnu dijagnostiku te bolničko i izvanbolničko liječenje za sportaše, korisnike olimpijskog programa HOO-a.

“Izuzetno sam ponosan i sretan da ova bolnica može ponuditi sportašima vrhunske usluge, sve ono što sportaš treba na jednom mjestu i onda kada to sportaš traži. Dakle, pravovremenu, točnu dijagnostiku, dobro liječenje i
izvanrednu rehabilitacija”, rekao je ravnatelj bolnice Igor Borić.

“Jako smo sretni što možemo reći da smo osigurali vrhunsku zdravstvenu zaštitu našim sportašicama i sportašima kroz jednu ustanovu koja je centar izvrsnosti, ne samo u Hrvatskoj već i u ovom dijelu Europe i koja raspolaže ne samo vrhunskom opremom i stručnjacima nego i znanjem koje malo tko ima na ovim prostorima. Nadam se da neće biti mnogo sportaša pacijenata, ali oni koji će doći imat će svjetski tretman na najvišem stručnom nivou”, izjavio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sv. Katarina je srce, ‘know how’, to je hrvatski brand koji živi svjetski brand” opisao je bolnicu predsjednik Upravnog vijeća Dragan Primorac.

“Kada svjedočite izvrsnosti kojoj svjedoči HOO, Hrvatski klub olimpijaca i svi vrhunski sportaši onda imate jednu beskrajno snažnu sinergiju” dodao je Primorac osvrnuvši se na suradnju sa sportskim sektorom.

Proslavljena hrvatska olimpijka i pomoćnica ministra za sport Janica Kostelić, i sama pacijentica bolnice Sv. Katarina, podsjetila je kako su ozljede, nažalost, sastavni dio vrhunskog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izlazili ste nama sportašima u susret, uvijek smo dobili adekvatnu pomoć. Mislim da će ugovor koji su danas potpisali HOO i Sv. Katarina donijeti još bolju suradnju te da će možda i sportaši doprinijeti razvitku nekih novih saznanja u zdravstvu”, rekla je Janica Kostelić.

Konferenciji za medije prisustvovali su i predsjednik Hrvatskog kluba olimpijaca Zoran Primorac, osvajači olimpijskih odličja Franjo Arapović, Dubravko Šimenc i Damir Škaro, skakačica uvis Ana Šimić, taekwondaš Vedran Golec, bivši boksač Željko Mavrović te trener košarkaša Cedevite Veljko Mršić.

HOO je ovom suradnjom učinio značajan iskorak u sustavnoj prevenciji, dijagnostici i liječenju hrvatskih sportaša. Specijalna bolnica za ortopediju, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sv. Katarina
iz Zaboka europski je centar izvrsnosti s najmodernijom dijagnostičkom, terapeutskom i rehabilitacijskom infrastrukturom, prvenstveno za dijagnostiku i liječenje mišićno-skeletnih oboljenja, sportskih ozljeda,
bolesti kralježnice te akutnih i kroničnih bolnih stanja. Bolnica je nositelj certifikata “The Leadnig Hospitals of the World” čime se uključila u popis rijetkih europskih zdravstvenih institucija kojima je dodijeljena ova
prestižna nagrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući svojim izvrsnim stručnjacima te odličnoj tehnološkoj opremljenosti, u Specijalnoj bolnici su se liječili i hrvatski olimpijci Ivica i Janica Kostelić, Sandra Perković, Blanka Vlašić, Ivano Balić, Ivo Karlović, Miranda Tatari, Marin Čilić, Josip Pavić i niz drugih. Liječnici ove zdravstvene ustanove voditelji su ili članovi zdravstvenih komisija i medicinskih timova HOO-a, Hrvatskog vaterpolo saveza, Hrvatskog stolnoteniskog saveza, Hrvatskog skijaškog saveza a bolnica je i službena zdravstvena ustanova niza hrvatskih sportskih klubova među kojima su NK Hajduk, GNK Dinamo, NK Split, NK Slaven Belupo, KHL Medveščak i RK Podravka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.