Sva trojica hrvatskih boksača bore se za polufinale EP-a!

Zagreb, 03.08.2015 - Konferencija za novinare povodom odlaska hrvatske boksaèke reprezentacije na Europsko prvenstvo u Bugarskoj. Na fotografiji Filip Hrgoviæ, Hrvoje Sep, Stipan Prtenjaèa. foto HINA/ Daniel KASAP / dk

Hrvatski boksači Hrvoje Sep i Matteo Komadina u utorak su pobjedama izborili četvrtfinale Europskog boksačkog prvenstva koje se održava u bugarskom gradu Samokovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poluteškoj kategoriji Hrvoje Sep je jednoglasnom odlukom sudaca (3-0) pobijedio Španjolca Fernanda Alejandro Camachoa. Član BK Leonarda će se za medalju u četvrtfinalu boriti protiv Bugarina Radoslava Pantalejeva.

“Imao sam odličnog suparnika, no moja pobjeda nije upitna. U svakoj rundi bio sam bolji. Važno je bilo pobijediti nakon pet dana čekanja na prvi meč. Hrvatska ima trojicu u mečevima za medalje, što je odlično”, kazao je Sep, prvi nositelj poluteškaškog turnira i zadnji Hrvat s europskom medaljom jer je prije četiri godine osvojio broncu.

Hrvatski boksački reprezentativac lake kategorije Matteo Komadina (21) također je izborio četvrtfinale Europskog prvenstva. Delničanin je jednoglasno, s 3-0 pobijedio Armenca Barseghyan Samvela, a za medalju će se boriti sa Enricom LaCruzom iz Nizozemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo što sam postigao zaista nije mala stvar. U Samokovu se okupila europska elita i presretan sam plasmanom u četvrtfinale. Ipak, protiv Armenca sam pokazao samo 30 posto svojih mogućnosti. U četvrtfinalu, u borbi karijere, moram biti još bolji”, rekao je Komadina, kome je ovo najveći uspjeh u karijeri.

U nedjelju je četvrtfinale EP-a izborio i Filip Hrgović, a on će se boriti s Miheilom Bahtidzeom iz Gruzije, brončanog s Europskog prvenstva 2011. godine. .

Sva trojica hrvatskih boksača za polufinale se bore u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.