Sve što UEFA poduzima protiv Engleza Dancima neće pomoći…

Foto: Snimka zaslona

Kako smo već pisali nogometna reprezentacija Engleske pobijedila je Dansku na Wembleyju u polufinalu Europskog prvenstva. Englezi su slavili 2:1 iz u najmanju ruku dvojbenog kaznenog udarca, koji je dosuđen u prvom produžetku. Poslije vodstva Engleske Danci se više nisu imali snage vratiti. Da nije bio jedanaesterac i da je nizozemski sudac pogriješio nakon svega rekli su brojni nogometni stručnjaci, kako bivši nogometni suci, tako i treneri, među kojima je i francuski trenere Arsene Wenger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA je pokrenula postupak protiv Engleskog nogometnog saveza (FA) zbog ne baš korektnog ponašanja navijača engleske reprezentacije prema Dancima. Naime, tijekom intoniranja danske himne navijači Engleske su zviždali i na taj način su prekršili pravila  krovne europske nogometne asocijacije. Tijekom izvođenja jedanaesterca u produžetku golman Danske Kasper Schmeichel je, kako smo već pisali, ometan laserom te će ovaj incident biti istražen. Naravno, sve ovo ni na koji način ne može pomoći Dancima. Ispali su iz nepostojećeg jedanaesterca i to će se s vremenom zaboraviti. Iako ne bi trebalo, ne u doba VAR tehnologije. Inače čemu služi VAR?

Na kraju bit će otvorena istraga i zbog korištenja vatrometa i baklji te će Engleska vjerojatno biti kažnjena. Na koji način? Tek će se vidjeti. Engleska će, podsjetimo, protiv Italije 11. srpnja igrati u finalu Eura. Italija je u polufinalu pobijedila Španjolsku nakon izvođenja jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.