Svečani doček za braću Fantela i Mihaljevića

Foto: snimka zaslona

U zagrebačkoj zračnoj luci u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora priređen je svečani doček jedriličarima Šimi i Mihovilu Fanteli, kao i njihovom ocu i treneru Edi Fanteli, ali i bacaču kugle Filipu Mihaljeviću i njegovom treneru Marku Masteliću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije je letom iz Istanbula stigao ostatak olimpijske jedriličarske reprezentacije u sastavu Šime i Mihovil Fantela te trener Edo Fantela i suradnik Damir Burčul. Vidno umorni nakon 20 sati puta, ali sretni jer su napokon u Hrvatskoj, budući da su u Japanu proveli više od 20 dana, braća Fantela izrazila su zadovoljstvo osvojenim osmim mjestom.

Braća Šime i Mihovil Fantela uspjeli su stići do plova za medalje. I tu su napravili pravi mali podvig jer su na startu napravili pogrešku (raniji start) pa se morali vraćati. Na kraju su gotovo sve nadoknadili, osvojili 9. mjesto u tom plovu, odnosno ukupno osmo. Podsjećamo, braća već imaju naslov svjetskog prvaka u toj klasi, tako da je olimpijska regata još jedna potvrda da pripadaju samom svjetskom vrhu. Oni su relativno nova posada i s malo više iskustva, sasvim sigurno doći će nove medalje, piše HRT.

– Hvala na lijepoj dobrodošlici. Kampanja nije bila samo ova regata, nego sve što smo ostvarili za Tokio i sve u svemu, moramo biti zadovoljni. Mala je bila razlika na kraju, nije to bilo bodovno previše, to su bila dva plova. Sad trebamo analizirati što smo mogli bolje, ne trebamo za ničim žaliti i ubuduće će sve to biti u redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sat i pol vremena iza Zadrana stigao je atletičar Filip Mihaljević. Premda je njegovo natjecanje u bacanju kugle završeno još prije tri dana, Filip se nije smirio i poput pravog sportaša preuzeo je svu krivicu na sebe. Nije tražio opravdanje u vremenu, bacalištu ili vlažnoj kugli. Ranije ove godine, Filip je bacio kuglu 21,94, što je bio šesti najbolji rezultat u svijetu i logično je bilo da ima velika očekivanja. U prvoj serijij je prestupio, u drugoj je kugla letjela do 20,09 m, a u trećoj 20,67 m. Finale mu je izmaknulo 23 centimetra.

Bio je to drugi olimpijski nastup Filipa Mihaljevića. Ni u Rio de Janeiru gdje je bio jako mlad, ni sada u Tokiju, gdje ipak ima znatno više iskustva, nije uspio proći kvalifikacije.

– Stigli smo kući nakon 20 dana u Japanu i 22 dana puta. Bio sam izrazito razočaran nastupom i još uvijek jesam. Međutim, mi sportaši smo veliki borci i svaki rezultat je nama motiv za dalje. Nadam se da ovaj, meni osobno neuspjeh, da će mi biti motiv za dalje za sve godine koje dolaze. Nekako me poraz više motivira i već sad imam motiva za dalje. Nadam se da će Pariz biti treća sreća, rekao je Mihaljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.