Svečani doček za hrvatske atletičare s invaliditetom

Hrvatski reprezentativci koji su na Europskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom, koje je od 18. do 23. kolovoza održano u velškom Swanseu, osvojili osam odličja vratili su se danas u Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iskrene čestitke ne samo osvajačima medalja, nego i svim ostalim hrvatskim reprezentativcima koji su u konkurenciji 560 sportaša iz 49 zemalja dostojno prezentirali našu domovinu koja je po broju medalja osvojila 18 mjesto,” kazao je na prijema u zagrebačkoj zračnoj luci predsjednik HPO-a Ratko Kovačić.

Na EP-u je nastupilo 14 hrvatskih atletičara koji su osvojili dvije zlatne, jednu srebrnu i pet brončanih medalja. Zlato su osvojili Mikela Ristoski (Medulin) i Zoran Talić (Agram – Zagreb) u skoku u dalj, srebro u bacanju kugle je osvojio Ivan Katanušić (Agram – Zagreb), kojem je pripala i bronca u bacanju diska, a brončana odličja osvojili su još Josip Slivar (Bjelovar) i Mladen Tomić (Agram – Zagreb) u bacanju kugle, Marija Iveković Meštrović (Agram – Zagreb) u bacanju diska, te Marija Vidaček (Agram – Zagreb) u bacanju koplja.

Zlatna Mikela Ristoski nije krila zadovoljstvo osvojenim zlatnim odličjem, te je posebno zahvalila treneru Danijalu Teninu. “Sretna sam zbog zlatne medalje koja mi je poticaj za daljnji rad i uvjerena sam da na SP u Dohi mogu biti još bolja,” kazala je Ristoski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvajač drugo zlatnog odličja Zoran Talić kazao je “ja malo pričam, ali zato puno radim i to se vidi na mojim rezultatima.”

Ivan Katanušić koji je u svom prvom nastupu na velikom međunarodnom natjecanju osvojio dvije medalje nije zaboravio spomenuti svog trenera Ivana Ivančića.

“Hvala treneru za trud koji je uložio u rad samnom, uvjeren sam kako će naša suradnja donijeti još puno dobrih rezultata na budućim natjecanjima,” rekao je Katanušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iduće veliko međunarodno atletsko natjecanja sportaša s invaliditetom bit će svjetsko prvenstvo u Dohi iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.