Svečani ispraćaj hrvatskih olimpijaca na Olimpijske igre

Foto: fah

U zagrebačkome hotelu Panorama u četvrtak je upriličen svečani ispraćaj hrvatske olimpijske delegacije koja će sudjelovati na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina od ukupno 87 sportaša, koliko će predstavljati Hrvatsku na Igrama u Riju, dobilo je dostojan ispraćaj na poprište Olimpijskih igara sa željama na nadmaše rekordnih šest hrvatskih odličja s prošlih Igara u Londonu prije četiri godine.

Foto: fah
Foto: fah

“Želim vam da ostanete zdravi i održite sportku formu kako bi postigli uspjehe i rezultate koje priželjkujete, a kojima se svi mi nadamo. Od otvorenja Olimpijskih igara 5. kolovoza cijela Hrvatska će biti vaši navijači, bodrit ćemo vas svaki da i na svakom natjecanju”, kazao je u pozdravnom govoru predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, koji je zamolio sportaše da imaju razumijevanje za sve trenutne probleme s kojima se suočava organizator i zemlja domaćin Brazil.

Prva hrvatska sportašica koja je otputovala u Rio bila je jedriličarka Tina Mihelić još 22. srpnja, veslači su otputovali 25. srpnja, košarkaši su se uputili na pripremni turnir u Argentinu u srijedu, a u četvrtak će se iz Zagreba prema Južnoj Americi otisnuti vaterpolisti koji brane olimpijsko zlato iz Londona. Među njima je i vratar Josip Pavić, koji je dobio počast da nosi hrvatsku zastavu na otvorenju Igara 5. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uime svih sportaša obećavam da ćemo na svakom treningu i svakoj utakmici dostojno predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama. Ne želim previše obećavati, ali mogu garantirati da ćemo se dati sve od sebe i da ćemo se boriti da razveselimo sve u Hrvatskoj. Nadam se da ćemo ostvariti svoje ciljeve i uvjeren sam da ćemo se vratiti s medaljama iz Rija, kazao je Pavić.

Foto: fah
Foto: fah

U petak, 29. srpnja, u Rio putuje ostatak jedriličarske ekipe – Šime Fantela i Igor Marenić, Pavle Kostov, Petar Cupać, Tonči Stipanović i Luka Mratović, od kojih se očekuje povijesna prva hrvatska olimpijska jedriličarska medalja, te streljačka ekipa u kojoj su Branitelj zlata iz Londona u trapu Giovanni Cernogoraz i veliki favorit za medalju u malokalibarskoj pušci Snježana Pejčić, te Josip Glasnović, Petar Gorša, Valentina Gustin, Marija Marović i Tanja Perec. Uz njih će u zrakoplovu prema Riju biti i biciklisti Matija Kvasina i Kristijan Đurasek, judašica Barbara Matić, plivač Mario Todorović, gimnastičari Filip Ude i Ana Đerek, stolnotenisač Andrej Gaćina, tenisačica Ana Konjuh, te hrvatski rukometaši, koji su u Londonu bili brončani.

Prvog kolovoza otputovat će skakačica u vodu Marcela Marić, 3. kolovoza boksači Filip Hrgović i Hrvoje Sep, jedriličar Ivan Kljaković Gašpić i plivačica Matea Samardžić, dok će 8. kolovoza otputovati većina atletičara i hrvač Božo Starčević. Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković u obranu olimpijskog zlata u Rio putuje 9. kolovoza, dana kasnije putuje taekwondaši Lucija i Ana Zaninović, te Filip Grgić, a kao zadnja od hrvatske olimpijske delegacije u Rio će 13. kolovoza doći Blanka Vlašić. Naše teniske nade Marin Čilić, Borna Ćorić i Marin Draganja u Rio će doputovati iz Kanade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske sportaše je ispratila najtrofejnija hrvatska olimpijka i pomoćnica ministra za sport Janica Kostelić.

“Znam da svi želite medalje i uspjehe, ali ja ću vam, kao bivša sportašica, zaželjeti samo da ostanete zdravi. Zdravlje bi trebalo biti mjerilo sreće, ono je preduvjet svih uspjeha, rekorda i medalja. Sretan put i vratite se sa što više medalja”, kazala je Janica, dok su sportaše pozdravili i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar i ministar financija Zdravko Marić.

U skladu s novim tehnologijama, Hrvatski olimpijski odbor po prvi neće štampati pisani vodič za Olimpijske igre, već mobilnu aplikaciju za pametne telefone na kojoj će biti rezultati, vijesti, biografije sportaša i sve informacije vezane za Igre u Riju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.