Švicarski sud potvrdio kaznu: Joe Šimunić je kriv!

Foto: fah

Savezni sud u Švicarskoj odbio je žalbu hrvatskog nogometaša Josipa Šimunuća koji se žalio na presudu Međunarodnog sportskog arbitražnog suda (CAS) u Lausanni, objavili su švicarski mediji.Savezni sud je tako potvrdio Šimuniću kaznu od 10 utakmica zabrane igranja za hrvatsku reprezentaciju i 30.000 švicarskih franaka. Šimunić je kažnjen jer je nakon slavlja ‘vatrenih’ protiv Islanda u dodatnim kvalifikacijama za SP 2014. godine na stadionu Maksimir poveo navijanje ‘Za dom’ nakon kojeg su navijači odgovorili sa ‘spremni’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimunić se na odluku Fife žalio CAS-u, no Sportski arbitražni sud je potvrdio kaznu krovne nogometne organizacije. Bivši branič HSV-a, Herthe, Hoffenheima i zagrebačkog Dinama zatim je predao žalbu Saveznom sudu u Švicarskoj jer je CAS Fifin sud i u ingerenciji je švicarskog pravnog poretka.”Predao sam novu žalbu Saveznom sudu u Švicarskoj, ići ću čak i na Europski sud za ljudska prava u Strasbourg bude li potrebno,” kazao je Šimunić prije početka suđenja.

Ovaj puta definitivno je završena i pravna bitka velikog hrvatskog reprezentativna koji je emotivno proživio pobjedu protiv Islanda i pozdravio pozdravom zbog kojeg je na njega cijelu hajku pokrenula prvo domaća javnost, predvođena bivšim ministrom Jovanovićem i udrugom “Korak ispred”, koja je jedno vrijeme zastupala UEFA-u u borbi protiv rasizma na stadionima, a koju je predvodio Zoran Stevanović.

Ako pravnu bitku stavimo postrance i uzmemo u obzir sportski dio Šimunićeve karijere, možemo samo reći: Hvala, veliki Joe!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.