Svjedočanstvo vjere – mladi nogometaš Hajduka: ‘Ako pratimo ljubav doći ćemo do Isusa, na gostovanju se okupimo i molimo krunicu’

Foto: Miro Gabela/Hajduk.hr

Mladi nogometaš Hajduka Toma Bašić, kako prenosi Slobodna Dalmacija podijelio je osobno svjedočanstvo vjere s okupljenim vjernicima u crkvi sv. Josipa u Dugom Ratu. Dogodilo se to u nedjelju navečer nakon mise u 18 sati.

Foto: Snimka zaslona/Slobodna Dalmacija

Pred brojnim vjernicima ponajbolji nogometaš Hajduka podijelio je svoju osobnu priču:

“Počeo sam igrati loto, a nakon nekog vremena i kockati u kasinu. Mi imamo svoj razum i svoju volju, ali zmija je uvijek tu da nas odvuče s pravog puta. Jednog dana nazvao me je moj brat blizanac Jakov i tijekom razgovora s njim priznao sam mu da idem u kasino. On me nije osuđivao, nego je razgovarao sa mnom s ljubavlju i nakon toga više nisam išao kockati. Prošao bih kraj kasina i ništa me ne bi vuklo unutra. Moj brat mi je ljubavlju pomogao da živim normalnije. U tom periodu kad sam se ostavio kockanja imao sam dosta slobodnog vremena, a to nije dobro ako nije organizirano. Mnoge mlade koji imaju viška vremena privuku laptopi i igrice na njima, a ustvari treba što manje koristiti internet jer je tamo sve postavljeno da nas odvuče od onoga što zaista trebamo”, rekao je Toma Bašić, koji se počeo u početku baviti glazbom, poručio je mladim ljudima kako nije sve materijalnim stvarima. ”Mladi bi trebali ići u prirodu, diviti se kako je Bog sve to uredio”, kazao je Bašić.

‘Kad si iskren govoriš iz srca, a kad nisi govoriš iz glave’

“Imao sam čudnu ozljedu u zglobu kod palca koja me je onemogućavala u igranju i treniranju. Počeo sam čitati i gledati videa o tome što znači iscjeljenje. On je uzeo sve naše boli i patnje na sebe i zato sam počeo iskreno razgovarati s Isusom. Kad si iskren, govoriš iz srca, a kad nisi, govoriš iz glave. Moja je ozljeda zaliječena, a svoje iskustvo i taj osjećaj prenio sam prijateljima koji su bili taj trenutak sa mnom u stanu. Život nogometaša ima niz pritisaka, primjerice medija, novca, slave, ali ima ih dosta koji ispravno razmišljaju. Važno je maknuti pogled sa sebe i ne pitati što meni treba, nego što treba mome bližnjemu. Treba pobijediti sam sebe, borba protiv bližnjeg nas slabi, a protiv sebe nas jača.”

Kako kaže mladi nogometaš Hajduka zajedno se na gostovanju okupi s nekolicinom svojih suigrače te zajedno mole krunicu.

“Također je važan i međureligijski dijalog jer među mojim suigračima ima i muslimana, kao što je moj Hamza Barry. Činjenica je da svaka religija ima nauk ljubavi i ako ga pratimo, doći ćemo do Isusa. Uvijek i svugdje treba ljubiti drugoga”, poručio je mladi nogometaš Hajduka.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr