Svjetska liga: Hrvatski vaterpolisti uspješni na startu

Foto: fah

Vaterpolisti Hrvatske uvjerljivom su pobjedom nad Kazahstanom 20-4 (5-2, 6-0, 3-0, 6-2) započeli natjecanje na Super finalu Svjetske lige u Beogradu s kojeg će pobjednička reprezentacija izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Vukičević je sa četiri pogotka bio najefikasniji igrač hrvatske reprezentacije, a tri gola postigao je Andrija Bašić. Po dva pogotka postigli su Hrvoje Benić, Ivan Buljubašić Anđelo Šetka, Lovre Miloš i Loren Fatović, a po jednom su se u strijelce upisali Luka Lončar, Maro Joković i Andro Bušlje. Među strijelce se, osim hrvatskih vratara, nije upisao samo Ivan Krapić.

Za Kazahstance je dvaput bio strijelac Miras Aubakirov, a po jedan pogodak postigli Medvjedev i Šmider.

U drugom dvoboju skupine B od 21 sat će igrati Srbija i Australija, dok se u 1. kolu u skupini A sastaju Mađarska – Kanada (15.45 sati) i Japan – Španjolska (19.15).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve reprezentacije će igrati u četvrtfinalu, a dvoboji po skupinama odredit će parove nokaut faze.

Hrvatski vaterpolisti će drugu utakmicu na turniru odigrati u srijedu (21 sat) protiv domaće reprezentacije, dok će u četvrtak u posljednjem kolu izabranici Ivice Tucka imati obračun s Australijom (15 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.