Svjetski kup: Hrvatska gimnastičarka Kajić peta u preskoku

Foto: fah

Hrvatska gimnastičarka Ema Kajić zauzela je peto mjesto u finalu natjecanja na preskoku na Svjetskom kupu u Mersinu, dok je Christina Zwicker u istom finalu osmoplasirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon odličnog četvrtog mjesta u kvalifikacijama, Kajić je u finalu zauzela peto mjesto s ocjenom 13.125. Za prvi skok dobila je ocjenu 13.200, dok je drugi bio nešto slabiji te je zaradio 13.050 bodova.
“Malo sam razočarana jer mi je falilo svega 75 stotinki za treće mjesto. Očekivala sam medalju, iskreno. Lošije sam skočila svoj prvi skok nego u kvalifikacijama i to je presudilo tome što nisam osvojila treće mjesto. Šteta, stvarno je malo falilo”, iskrena je nakon svog nastupa u finalu bila Kajić

Zwicker je u finalu preskoka dobila ocjenu 12.625. Ona je nastupila i u finalu natjecanja na parteru u kojemu je zauzela šesto mjesto (11.700). Ira Benčinić bila je sedma na parteru s ocjenom 11.300, dok je u finalu natjecanja na gredi zauzela šesto mjesto (11.050). Osmoplasirana u finalu grede bila je još jedna hrvatska gimnastičarka Petra Furač, koja je nakon prvog mjesta u kvalifikacijama, zbog nekoliko pogrešaka i pada završila kao posljednjeplasirana (8.350).

Jedini naš muški predstavnik u finalu Svjetskog kup u Mersinu bio je Anton Kovačević koji je svoj nastup na preči zbog pada na samom početku vježbe završio kao šesti. Kovačević je do kraja nastup odradio bez greške te pritom zaradio ocjenu 12.600. Kovačeviću je ovo bila ujedno i posljednja provjera uoči Europskog prvenstva koje će se u kolovozu održati u Glasgowu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.