Hrvatske gimnastičarke Ema Kajić i Christina Zwicker odlično otvorile natjecanje Svjetskog kupa u turskom Mersinu

Foto: fah

Hrvatske gimnastičarke Ema Kajić i Christina Zwicker odlično su otvorile natjecanje Svjetskog kupa u turskom Mersinu, obje su se naše predstavnice plasirale u finale preskoka, Kajić s trećim rezultatom kvalifikacija od 13.225 bodova, a Zwicker s osmim mjestom i ocjenom 12.525.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zadovoljna sam. Naravno, uvijek može bolje, ali nekako sam se nadala da ću ući u finale. Bilo je i vrijeme nakon silnih devetih mjesta koja sam osvajala. Ušla sam u finale kao treća i nadam se da ću ostati na toj poziciji i u finalu”, iskrena je nakon kvalifikacija bila Kajić.
“Sretna sam zbog finala na preskoku, međutim, parter mi je primarna sprava ovdje. Ostale cure imaju dosta jače skokove od mene no potrudit ću se u finalu. Napravit ću najbolje što mogu pa ćemo vidjeti kako će to završiti”, osvrnula se na svoj se nastup Zwicker.
U muškoj konkurenciji, od tri naša predstavnika u petak su u kvalifikacijama nastupila dvojica. Na konju s hvataljkama svoje su mjesto u finalu tražili Vinko Kirinić i Matija Baron. Kirinić je svoj nastup u kvalifikacijama završio kao deveti te ima status prve rezerve u nedjeljnom finalu, dok je Baron bio 11. U subotnjim kvalifikacijama na preči nastupit će Anton Kovačević.
U subotu su kod djevojaka na rasporedu kvalifikacije partera i grede. Na parteru će ponovno nastupiti Christina Zwicker, gdje će joj se pridružiti i mlada Riječanka Ira Benčinić. Ira će nastupiti još i na gredi, kao i Karlovčanka Petra Furač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.